Biznis

U riječkoj luci pad prometa, a Koper zapošljava 800 radnika!

U riječkoj luci pad prometa, a Koper zapošljava 800 radnika!

Dvije luke, nekad jedva konkurentne, danas su na dijametralno suprotnim stranama što se uspješnosti tiče. Luka Rijeka evidentno tone prema dolje, dok s druge strane slovenska u Kopru postaje lagano jedan od najvećih poslodavaca u Sloveniji, piše portal morski.hr.

Luka Rijeka d.d. na svojim je internetskim stranicama objavila nerevidirano nekonsolidirano izvješće o poslovanju za prvih devet mjeseci ove godine.

U njemu piše da je ukupni promet Luke za prvih devet mjeseci ove godine, manji u odnosu na isto razdoblje prošle godine za oko 10 posto. Pad prometa bilježi se u generalnim i rasutim teretima kao i u kontejnerskom prometu.

U kontejnerskom prometu ostvaren je pad na 26.585 TEU u promatranom periodu 2018 u odnosu na 2017., budući da se njihov partner (op.a. Jadranska vrata) susreo sa problemima za nabavku primarnih sirovina na stranim tržištima, piše portal Brodovi u Rijeci.

Luka Koper iduće će godine biti među najvećim poslodavcima u Sloveniji. Krajem listopada ove godine, u kompaniji je bilo zaposleno 1.054 radnika, a do rujna iduće godine planiraju zaposliti više od 800 dodatnih radnika, piše SEEbiz.

Radi se o velikom organizacijskom i strateškom restrukturiranju kompanije kakvo u povijesti još nije viđeno. Temeljno načelo kadrovske reorganizacije jest da se u najkraćem roku ukine tzv. prekarni rad.

Prije nekoliko tjedana, Luka Koper dobila je građevinsku dozvolu za produženje operativne obale kontejnerskog terminala na prvom molu za sto metara. Riječ je o ključnom strateškom projektu kompanije za koji se očekuje da će biti završen do kraja 2020. Istodobno, Luka Koper ponovno je zatražila i građevinsku dozvolu za novi vez za Ro-Ro brodove.

U prvoj polovici ove godine Grupa Luka Koper ostvarila je prihode od prodaje od 113,3 milijuna eura, što je za pet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

Ministar Horvat: Vlada ima dva potencijalna partnera za Uljanik i 3. maj

spDecember 13, 2018

Za vođenje stečaja Brodomaterijala potrošeno 71 milijun kuna!

spDecember 6, 2018

Izgradnja moderne tvornice peleta u Delnicama u završnoj fazi

spDecember 4, 2018

Debeljaku zabranili dolazak u 3. maj!

spNovember 20, 2018

AKCIJA: Dopunsko zdravstveno uz 30% popusta do 18. studenog!

spNovember 16, 2018

Ovaj brod će postati plutajući terminal ispred Omišlja, LNG Hrvatska odustala od kloriranja

spNovember 9, 2018

Konferencija ‘Sell me this pen’ na Ekonomskom fakultetu

spNovember 3, 2018

U Lenac stigao USNS Yuma

spNovember 1, 2018

Fincantieri poslao pismo namjere za 3.maj

spOctober 26, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.