Biznis

U riječkoj luci pad prometa, a Koper zapošljava 800 radnika!

U riječkoj luci pad prometa, a Koper zapošljava 800 radnika!

Dvije luke, nekad jedva konkurentne, danas su na dijametralno suprotnim stranama što se uspješnosti tiče. Luka Rijeka evidentno tone prema dolje, dok s druge strane slovenska u Kopru postaje lagano jedan od najvećih poslodavaca u Sloveniji, piše portal morski.hr.

Luka Rijeka d.d. na svojim je internetskim stranicama objavila nerevidirano nekonsolidirano izvješće o poslovanju za prvih devet mjeseci ove godine.

U njemu piše da je ukupni promet Luke za prvih devet mjeseci ove godine, manji u odnosu na isto razdoblje prošle godine za oko 10 posto. Pad prometa bilježi se u generalnim i rasutim teretima kao i u kontejnerskom prometu.

U kontejnerskom prometu ostvaren je pad na 26.585 TEU u promatranom periodu 2018 u odnosu na 2017., budući da se njihov partner (op.a. Jadranska vrata) susreo sa problemima za nabavku primarnih sirovina na stranim tržištima, piše portal Brodovi u Rijeci.

Luka Koper iduće će godine biti među najvećim poslodavcima u Sloveniji. Krajem listopada ove godine, u kompaniji je bilo zaposleno 1.054 radnika, a do rujna iduće godine planiraju zaposliti više od 800 dodatnih radnika, piše SEEbiz.

Radi se o velikom organizacijskom i strateškom restrukturiranju kompanije kakvo u povijesti još nije viđeno. Temeljno načelo kadrovske reorganizacije jest da se u najkraćem roku ukine tzv. prekarni rad.

Prije nekoliko tjedana, Luka Koper dobila je građevinsku dozvolu za produženje operativne obale kontejnerskog terminala na prvom molu za sto metara. Riječ je o ključnom strateškom projektu kompanije za koji se očekuje da će biti završen do kraja 2020. Istodobno, Luka Koper ponovno je zatražila i građevinsku dozvolu za novi vez za Ro-Ro brodove.

U prvoj polovici ove godine Grupa Luka Koper ostvarila je prihode od prodaje od 113,3 milijuna eura, što je za pet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

Je li Debeljak spreman na međufinanciranje Uljanika?

spFebruary 20, 2019

Želite li putovati svijetom, steći praktično iskustvo i pri tome zaraditi novac??

spFebruary 20, 2019

Predrag Blečić: Stečaj s preustrojem rješenje za opstanak 3.maja

spFebruary 19, 2019

Horvat: Europska komisija nije protiv međufinanciranja Uljanika i 3.maja

spFebruary 18, 2019

Lošinjskom hotelu Aurora gosti dodijelili vrijedno priznanje

spFebruary 14, 2019

Amerikanci spašavaju LNG terminal na Krku? Washington od Mađarske traži uvoz LNG-a s Krka!

spFebruary 9, 2019

Debeljak: Posla će biti i za Uljanik i za 3. Maj, trebat ćemo još radnika

spFebruary 9, 2019

Ove godine u Rijeku stiže rekordan broj kruzera!

spFebruary 8, 2019

Odgođen stečaj 3.maja: Strateški partner spreman platiti 107 milijuna kuna za deblokadu računa?

spFebruary 6, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.