Home Mozaik U Rimu se pojavio 18+ mural europarlamentarca koji je uhvaćen u gay...

U Rimu se pojavio 18+ mural europarlamentarca koji je uhvaćen u gay orgijama

185
0

Danas se u Rimu pojavio mural koji kao “novu mađarsku gay ikonu” slavi mađarskog desničarskog političara i bivšeg europarlamentarca Joszefa Szajera kojega je u Bruxellesu policija zatekla u homoseksualnoj zabavi.

Szajer je prošlog tjedna dao ostavku na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu nakon što ga je belgijska policija privela zbog kršenja epidemioloških mjera jer ga je zatekla na “seksualnoj zabavi” s 25 muškaraca, kako ju je u medijima opisao muškarac koji je bio “domaćin” orgija.

Szajer je priznao da je bio na privatnoj zabavi u Bruxellesu, no ni on ni policija nisu potvrdili karakter događaja. Policija je kod njega našla i droge zabranjene zakonom.

Taj 59-godišnji mađarski odvjetnik blizak je premijeru Viktoru Orbanu i imao je aktivnu ulogu u uključivanju tradicionalnih definicija obitelji i spola u mađarski ustav.

Talijanski ulični umjetnik pod pseudonimom Laika prikazao ga je golog utegnutog samo u remenje, s tetovažom mađarskog nacionalnog simbola u duginim bojama LGBT pokreta na lijevoj ruci.

Iza Szajera je na slici pet golih muškaraca, vidljivih od bokova na gore, i znak Orbanove stranke Fidesz.

LGBT aktivisti u Mađarskoj već dugo Fidesz optužuju za napade na njihova prava.

Mural se pojavio u blizini Koloseja, na uglu ulice koju Rimljani nazivaju “gay street” jer se u njoj nalazi nekoliko gay barova.

“Sanjam svijet gdje će Szajer biti slobodan živjeti svoju seksualnost kako želi, bez skrivanja od njegove vlastite stranke”, poručio je Laika u izjavi.

“Hvala Joszefu što je zadao snažan udarac netoleranciji. Od danas si nova mađarska gay ikona. No sljedeći put, molim te, poštuj anti-covid propise!”, podrugljivo je dodao umjetnik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here