Home Biznis U Splitu policija rastjerala grupu vjernika, u J.Koreji organizirali drive-in misu!

U Splitu policija rastjerala grupu vjernika, u J.Koreji organizirali drive-in misu!

597
0

U Splitskom predgrađu Barutana u nedjelju su se na blagdan Cvjetnice počeli okupljati vjernici, a na zamolbu policije, koja ih je pri dolasku pred crkvu podsjećala na mjere zaštite od epidemije koronavirusa, oni su se razišli i vratili u svoje domove, potvrdili su u splitskoj policiji.

“Policija je građane podsjećala na mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite o ograničenjima društvenih okupljanja te su se građani nakon toga razišli”, rekla je za Hinu Sanja Nazlić iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Lokalni su mediji izvijestili da su se građani na misi u tom splitskom predgrađu okupili “navodno na poticaj svećenika”.

Neke južnokorejske crkve počele su nuditi drive-in vjerske službe dok druge mise prenose putem interneta kako bi zaobišle stroge mjere za suzbijanje novog koronavirusa.

Seulska gradska crkva je među onima koje nude drive-in mise na kojima vjernici mogu sjediti u svojim automobilima i moliti. Na jednoj takvoj službi na parkiralištu je bilo oko 150 automobila.

Brojne crkve u Južnoj Koreji su se posljednjih tjedana našle na meti kritika zato što nastavljaju održavati vjerske službe u svojim prostorima usprkos službenoj kampanji za izbjegavanje društvenih kontakata kako bi se spriječilo širenje virusa.

Grad Seul planira pokrenuti pravni postupak protiv protestantske crkve Sarang Jeli zato što je održala misu u svojoj zgradi unatoč zabrani masovnih okupljanja, izvijestila je u nedjelju južnokorejska agencija Yonhap.

Grad je poslao tri službenika u crkvu da provjere poštuje li mjere protiv koronavirusa.

Po agenciji Yonhap su još najmanje dvije crkve u južnokorejskoj prijestolnici prekršile propise.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here