Home Vijesti U subotu u Rijeci protestni skup protiv sporazuma ACTA

U subotu u Rijeci protestni skup protiv sporazuma ACTA

1127
4

Građanska inicijativa STOP ACTA uputila je poziv na protestnu raspravu u subotu, 09.06., u 16 sati na Titovom trgu (ispred Konta) u Rijeci povodom Europskog dana akcije protiv sporazuma ACTA. Naime, za tri tjedna glas Europskog parlamenta presudit će odlazi li ACTA u povijest ili se dobiva globalni instrument represije građanskih sloboda i ekonomske pravde.

Građanska inicijativa STOP ACTA pozvala je zainteresirane da podrže međunarodnu javnost u borbi protiv ovog sporazuma. Naglasili su da se u Europskom parlamentu sodlučuje o građanskim i ekonomskim pravima hrvatskih građana.

Za manje od mjesec dana, 3. srpnja, kucnut će presudni trenutak za međunarodni trgovinski sporazum ACTA. Europski parlament pristupit će glasanju o ratifikaciji.

Proteklih tjedana četiri parlamentarna odbora – Odbor za međunarodni razvoj, Odbor za građanske slobode, pravdu i unutarnja pitanja, Odbor za pravna pitanja i Odbor za industriju, istraživanje i energiju – preporučili su zastupnicima da glasaju protiv ratifikacije, ukazavši upravo na one sporne namjere, postupke u donošenju i odredbe sporazuma koje su prethodnih mjeseci digli na noge javnost diljem Europe.

Previous articleMinistrica Holy podnijela ostavku
Next articleNa Kvarneru turistička predsezona 10% bolja nego lani

4 COMMENTS

  1. najprije vas ucine ovisnicima a onda vam to zele zabraniti.
    tko tjera ljude da se konektaju.

    diskonektajte se pa vam nitko niš ne more.

  2. Opet se ponavljaju greške s terminom i mjestom. Organizatorima kao da je stalo da ih bude što manje – tako će svi stati u jedan kadar lokalne televizije.
    Zar ovi ne znaju da se ovakve stvari (ukoliko žele masovnost) moraju održavati na Korzu? – Ukoliko žele da ih ljudi vide i čuju što poručuju, onda neka odaberu neku subotu na Korzu u 11 sati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here