Home Vijesti Ubojica iz Srbije otkrio motive masakra: ‘Rugali su mu se i bili...

Ubojica iz Srbije otkrio motive masakra: ‘Rugali su mu se i bili ljubomorni’

78
0

Dvadesetogodišnji Uroš Blažić, koji je prošli tjedan u Srbiji ubio osam osoba i ranio njih 15, istražiteljima je otkrio koji je bio motiv za ovaj čin, piše Blic.

On je navodno kazao da je masakr počinio jer je u osnovnoj školi trpio nasilje. Rekao je i da su ga mještani ismijavali te da su radili zavjeru protiv njega.

Blažić je od ranije imao doticaj s oružjem. Kako piše Blic, 2021. godine na tavanu kuće pronašao je kalašnjikov i pištolj. Povremeno je išao u jednu streljanu, a navodno je pucanje vježbao i u podrumu svoje kuće. Kako je ispričao, on je u podrumu kuće pucao iz pištolja u vreću s pijeskom. Njegov otac Radiša Blažić je potpukovnik Vojske Srbije, a i on je u međuvremenu uhićen.

Prilikom pretresa objekata koje koristi osumnjičeni Radiša Blažić nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, punjenje za municiju, jedan pištolj i jedan revolver. Njemu se na teret stavlja nedozvoljeno držanje oružja i stavljanje u promet eksplozivnih naprava.

Iako mještani sela u kojima je počinio zločin kažu da su Blažića poznavali tek površno, on inzistira na priči o ismijavanju. “Osjećao sam podsmijeh, ruganje, ismijavanje. Mještani su stvarali zavjeru protiv mene”, rekao je. Ispričao je i kako su navodno mještani sela pričali loše stvari o njegovom ocu, između ostalog i da je kriminalac.

On se osvrnuo i na svoje odrastanje i na period iz osnovne škole. Kako je ispričao, djeca su ga ismijavala jer je tamnije puti i nisu se željela družiti s njim “Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektirala na mene. Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, kršćanin, ne pušim, ne pijem alkohol”, rekao je Blažić, prenosi Blic.

Tijekom svog iskaza, u kojem je pokušao opravdati monstruozni zločin, spomenuo je i kako se družio s javnim osobama. On je ispričao kako je bio blizak s pojedinim ljudima koji su sudjelovali u reality emisijama, a čak je to naveo kao razlog ljubomore za koju je tvrdio da je drugi osjećaju prema njemu.

Blažić je saslušan u Višem javnom tužiteljstvu u Smederevu i određen mu je pritvor do 30 dana. On je tom prilikom ispričao kako je želio “zaplašiti selo”.

“Priznao je da je izvršio masakr, navodeći da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriju Smedereva i Mladenovca pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a koje nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mjesta”, ispričao je ranije izvor Blica.

Previous articleMislili ste da vas Knoll Doll više ne može iznenaditi? Pogledajte ove fotke!
Next articleOdbojkašica umrla u 30. godini. Dva dana prije smrti objavila dirljivu poruku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here