Home Biznis Udruženje obrtnika Rijeka uručilo novčane nagrade najboljim učenicima osam strukovnih škola

Udruženje obrtnika Rijeka uručilo novčane nagrade najboljim učenicima osam strukovnih škola

1009
0
This image has an empty alt attribute; its file name is 20190506_131525a.jpg
Za najbolje od najboljih – nagrada 1.000,00 kn

Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena je 06.05.2019. godine, u svojim prostorijama, dodjelilo novčane nagrade najboljim učenicima osam strukovnih škola. Samoj dodjeli prethodio je sastanak predsjednika Udruženja obrtnika Rijeka g. Darka Sertića i ravnatelja škola na temu Mogućnost unaprjeđenja suradnje s ciljem poboljšana upisa učenika/-ca u strukovna zanimanja.
Predsjednik Sertić posebno je naglasio ulogu koju obrtništvo ima u cijelom gospodarstvu te istaknuo kako je obrtničkim zanimanjima potrebna popularizacija i ravnopravan status s ostalim zanimanjima te nastavlja:
„Činjenica da su rezultati upisa u strukovne, obrtničke škole već dugi niz godina poražavajući i zabrinjavajući, Udruženje obrtnika Rijeka u suradnji s Odjelom za strukovnu izobrazbu pri Obrtničkoj komori Primorsko goranske županije pokušava taj negativan trend ublažiti na način da Stručna služba Udruženja obrtnika Rijeka obilazi osnovne škole i prezentira upise u obrtničke, strukovne škole s ciljem osvještavanja mladih, ali i njihovih roditelja, o prednostima takvog školovanja.Ove godine prezentacije su održane u 10 osnovnih škola kojima je sudjelovalo više od 400 djece i nešto više od 150 roditelja. Također, na prezentacijama se prikazuje film koje je Udruženje snimilo kako bi djeci olakšalo donošenje odluke pri upisu. U spomenutom filmu, pod nazivom Svijet rada,predstavljene su strukovne škole sa svojim programima, a učenici i uspješni obrtnici govore o svojim iskustvima u obrtničkom svijetu.“
Kako bi dodatno populariziralo upis djece u obrtničke, strukovne škole Udruženje je odlučilo za školsku godinu 2018./2019. nagraditi najbolje učenike iz osam strukovnih škola s kojima Udruženje ima odličnu suradnju.
Nastavničko vijeće svake pojedine škole izabralo je najboljeg učenika/-cu koji se svi redom ističu svojim ocjenama, praktičnim radom te uzornim vladanjem, a povodom tih uspjeha predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka uručio imjenovčanu nagradu u iznosu od tisuću kuna.
Dobitnici su:
Lucić Katja, Obrtnička škola Opatija
Adelisa Beganović, Trgovačka i tekstilna škola
Dora Mendaš, Prirodoslovna i grafička škola Rijeka
Filip Njegovan, Graditeljska škola za industriju i obrt Rijeka
Edin Merdanović, Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka
Antonio Abaza, Ugostiteljska škola Opatija
Viktor Erdemović, Strojarsko brodograđevna škole za industrijska i obrtnička zanimanja
Loren Puž, Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja

Čestitajući dobitnicima nagrada, predsjednik Udruženja učenicima je naglasio da su odabirom strukovne škole učinili dobar izbor, da se radi o jednakovrijednim zanimanjima kao i neka druga, popularnija u društvu, da im se nakon završene strukovne škole pruža pruža mogućnost upisa u više i visoke škole te da će ih rani ulazak u svijet rada učiniti ponosnim.

Okruglom stolu, osim predsjednika g. Darka Sertića, potpredsjednika g. Ivice Zbašnika i tajnika Udruženja gđe Sandre Pavlić, prisustvovali su ravnatelji i/ili predstavnici strukovnih škola kojeupisuju učenici iz prostornog obuhvata Udruženja obrtnika Rijeka:
– profesor Elektroindustrijske i obrtničke škole g. Boris Capek,
– ravnatelj Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka g. Radenko Bradić,
– ravnateljica Obrtničke škole Opatija gđa Loredana Grdinić,
– ravnateljica Strojarsko brodograđevne škole za industrijska i obrtnička zanimanja gđa Evica Kozera,
– stručni suradnik Strojarske škole za industrijska i obrtnička zanimanja g.Ivan Smojver,
– v.d. ravnatelja Graditeljske škole za industriju i obrt g. Damir Milišić,
– ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija gđa Sibila Roth i voditeljica gđa Ivona Lazić i
– savjetnica za strukovnu izobrazbu pri Obrtničkoj komori Primorsko-goranske županije, gđa Tamara Dukić

Svi sudionici izrazili su zadovoljstvo održavanjem sastanka jer isti doprinosi boljem razumijevanju i rješavanju problema.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here