Home Mozaik Uhićen francuski senator koji je “htio silovati” zastupnicu

Uhićen francuski senator koji je “htio silovati” zastupnicu

107
0

Joël Guarriau, iz desničarske stranke Horizonti, pozvao je svoju kolegicu Sandrine Josso u svoj dom. Zatim ju je navodno omamio drogom ne bi li ju silovao

Francuski senator Joël Guerriau uhićen je pod optužbom da je drogirao zastupnicu Sandrine Josso s ciljem da je siluje. Događaji su se – kako javlja BfmTv – dogodili u noći između utorka i srijede. 66-godišnjak, iz grupe Les Indèpendants, pozvao je ženu u svoj dom. Zastupnici je, nakon što je popila piće, pozlilo i odlučila je napustiti kuću. Žena je potom prošla analizu krvi kod koje je otkrivena prisutnost ecstasyja. Guerriau prijeti do pet godina zatvora.

Sandrine Josso, gotovo 20 godina mlađa od Joëla Guerriaua, smogla je snage prijaviti čovjeka i dati ga uhititi. Sada je Guerriau (66), povezan sa strankom ‘Horizonti’ bivšeg premijera Edouarda Philippea, u pritvoru i mora odgovarati na optužbe da je htio drogirati Jossoa (48), zastupnicu centra, s ciljem da od nje dobije „seksualne usluga”.«

Joël Guerriau izabran je 2011. u Loire-Atlantique, gdje je bio cijenjeni gradonačelnik gradića Saint-Sébastien-sur-Loire. Nakon jednodnevnog pritvora, on sve negira: “Suočavanje sa zastupnicom – rekao je njegov odvjetnik – omogućilo je mom klijentu dokazivanje verzije događaja na osnovu koje se pretpostavlja da nije bilo nikakvog zločina”.

Josso je ispričala istražiteljima o večeri: njih dvoje, prijatelji već desetak godina, trebali su večerati u restoranu, ali joj je Guerriau  predložio večer u njegovoj kući. Stajao je za štednjakom, hvalio kvalitetu jela koja priprema, a u međuvremenu je kolegici ponudio nekoliko čaša vina kao aperitiv. Pripremao ih je u kuhinji i posluživao joj. “Imao je čudno ponašanje”, rekonstruirala je pred istražiteljima. Naime, rekla je da ga je vidjela kako nekoliko puta mijenja intenzitet svjetla, a on ju je uporno gledao pozivajući je da se zajedno “zabave”.

Dvadeset minuta nakon što je popila prvi gutljaj iz čaše koja joj je ponuđena, Sandrine Josso je rekla da joj je pozlilo: hladan znoj, ubrzan rad srca. Bila je uplašena, ali je odlučila sakriti svoju nelagodu od Guerriaua, pozvala je taksi da ode kući i otišla u 22.00. Sama se odvela u parlament, objasnivši situaciju nekim kolegama, koji su pozvali pomoć: prvi testovi su pokazali da je zamjenica  imala proširene zjenice i ubrzan rad srca. U bolnici su testovi potvrdili prisutnost ecstasyja u njenom tijelu. Žena je u nekoliko navrata izjavila kako “ne razumije” ponašanje senatora, koji otkako je u pritvoru zbog sumnje da je želio potajno drogirati kolegicu, a zatim ju silovati, oštro negira tu namjeru.

No, analize nad njim pojačale su sumnje istražitelja: u krvi su mu pronađeni tragovi amfetamina, opijata, kanabisa, kokaina, metadona i Mdma-a (molekule ecstasyja). Radio Rmc javio je da je policija već izvršila pretres senatorove kuće, gdje je pronađen ecstasy, koji je također pronađen u njegovom uredu u Senatu. Za određivanje pritvora nije bilo potrebno čekati zahtjev za suspendiranjem zastupničkog imuniteta jer je istraga otvorena “in flagrante delicto”.

U Senatu Guerriau također obnaša dužnost potpredsjednika Komisije za vanjske poslove, obranu i oružane snage. Po struci bankar, nekadašnji generalni direktor Saveza štedionica. Pričalo se o njemu već u prošlosti zbog  jedne, nikad u potpunosti razjašnjene, epizode: 2016. na Twitteru je objavljen odgovor njegovom kolegi senatoru Brunu Retailleau popraćen fotografijom jasno vidljivog penisa. Tada se senator Guerriau pravdao da mu je račun hakiran.

Previous articleSrbija slavila povijesni uspjeh, a onda shvatila što će joj napraviti Hrvatska!
Next articleNastavljaju se ruski napadi dronovima: nestanci struje u Ukrajini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here