Home Vijesti Uhićena bivša škotska premijerka

Uhićena bivša škotska premijerka

228
0

Uhićena je bivša škotska premijerka Nicola Sturgeon te je odvedena u pritvor. Riječ je o istrazi vezanoj za financiranje Škotske nacionalne stranke, javlja Sky News.

Ranije je u sklopu te akcije uhićen Peter Murrell, bivši izvršni direktor stranke te suprug bivše premijerke. Uhićen je i blagajnik Colin Beatty. Obojica su puštena i protiv njih nije podignuta optužnica.

U policijskoj istrazi nastoji se otkriti što se dogodilo s preko 600.000 funti prikupljenih u kampanji za neovisnost Škotske 2017., koje su trebale biti namijenjene potrošnji u tu svrhu, no navodno su nestale s računa stranke. SNP nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar, a škotska vlada kaže da je to stvar stranke.

Sturgeon je u ožujku ove godine podnijela ostavku kao predsjednica škotske poluautonomne vlade nakon osam godina na vlasti. Škotska je 2014. glasala protiv neovisnosti s 55 posto glasova.

Britansko glasanje za izlazak iz Europske unije dvije godine kasnije, kada je većina Škota željela ostati, te način na koji se Škotska nosila s pandemijom koronavirusa donijeli su novu podršku neovisnosti. Škotska policija rekla je da u sklopu istrage pretražuje brojne adrese.

Previous articleFOTO: Monika Vojvodić i Matej Maričak novi su Miss i Mister turizma Hrvatske 2023.
Next articleStuttgart – što nudi najsunčaniji grad u Njemačkoj?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here