Home Sport Uhvaćen pomagač navijača koji je na utakmici u Lici pucao iz zolje

Uhvaćen pomagač navijača koji je na utakmici u Lici pucao iz zolje

69
0

Za incident s pucanjem iz zolje na nogometnoj utakmici u Mukinjama prošle nedjelje kazneno će odgovarati i drugi navijač (26), i to za nabavljanje i skrivanje zolje, priopćila je gospićka policija.

Policija ga sumnjiči da je drugom navijaču, također starom 26 godina, pribavio zolju, te je on iz nje s tribina ispaljivao pirotehničko ili neko drugo eksplozivno sredstvo, zbog čega je osumnjičen “za dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom” i nalazi se u istražnom zatvoru.

Kako stoji u današnjem policijskom priopćenju, i njegov je prijatelj sada kazneno prijavljen i to za “sprječavanje dokazivanja kaznenog djela” i za “nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”. Već je saslušan na Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću te ga je sudac istrage uz mjere opreza pustio da se brani sa slobode.

Mladić se sumnjiči, stoji u obrazloženju kaznene prijave, da je pribavio i držao kod sebe vojno oružje, ručni raketni bacač, tzv. zolju, a još ju je i sakrio nakon što je njegov prijatelj na utakmici iz nje “ispalio pirotehničko ili neko drugo eksplozivno sredstvo”.

U priopćenju stoji da je “sakrivanjem ručnog raketnog bacača zolje u svojoj obiteljskoj kući spriječio i otežao dokazivanje u kaznenom postupku”. Tijekom kriminalističkog istraživanja pretražena mu je kuća gdje je pronađen bokser te će mu zbog “nezakonitog posjedovanja zabranjenog oružja biti uručen obavezni prekršajni nalog”.

Također je utvrđeno da je aktivno sudjelovao u navijačkim neredima na nogometnoj utakmici 11. rujna u Mukinjama, pa će nadležnom sudu protiv njega biti podnesen optužni prijedlog i zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Previous articlePoznati Youtuber objavio insajderske poruke o odlasku Dambrauskasa, Hajduk mu prijeti tužbom
Next articleTalijanska vlada izdvojila 44 milijuna dolara za sve koji su voljni preseliti na otok Sardiniju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here