Home Vijesti Ukrajinci: Napravili smo uspješan protuudar, stiže preokret u ratu!

Ukrajinci: Napravili smo uspješan protuudar, stiže preokret u ratu!

210
0

Ukrajinske snage objavile su da su izvele uspješan protunapad na ruske snage koji bi mogao najaviti zaokret u ratu.

U Vilhivki, selu istočno od Harkiva koje drže ukrajinske snage, gotovo konstantno odjekuju detonacije s obližnje bojišnice, koja je sada značajno pomaknuta na istok, gdje Ukrajina pokušava zauzeti obale rijeke Donjec i zaprijetiti ruskim opskrbnim linijama s druge strane.

Nakon nekoliko dana napredovanja, ukrajinske snage nalazile su se u srijedu ujutro nekoliko kilometara od ruske granice u regiji Harkiva, rekao je ukrajinski vojni izvor za Reuters.

Istočno od Vilhivke, ukrajinske snage izgleda da kontroliraju selo Rubižne, na obali Donjeca, nakon vjerojatno najbržeg napredovanja od travnja, kada je Ukrajina potisnula ruske snage kod Kijeva i na sjeveru zemlje.

“Izgorio je, kao i svi ruski tenkovi”, rekao je ukrajinski vojnik izvan sela, pored ostataka ruskog tenka. “Oružje jako pomaže, protutenkovsko.” Ured ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog objavio je da se ruske snage “postupno potiskuje iz Harkiva”, premda je Kijev do sada potvrdio jako malo pojedinosti o napredovanju u toj regiji.

Ukrajinska vojska, 92. mehanizirana brigada, potvrdila je u utorak da je osvojila četiri sela sjeverno od Harkiva, potisnuvši Ruse prema granici. “Neprijatelj pokušava spriječiti naše postrojbe da napreduju dalje prema granici u regiji Harkiva”, objavio je ukrajinski glavni stožer. Rusija je objavila jako malo pojedinosti o borbama u tom području.

Previous articleMiša Grof je bijesan: ‘Vidoje se još nije ohladio! Što se imovine tiče, sve je moje i ja odlučujem’
Next articleZašto je bitka za Zmijski otok jako važna za nastavak rata u Ukrajini?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here