Home Vijesti Ukrajinci raketirali Sevastopolj, geleri padali po plaži punoj turista, prizori su jezivi...

Ukrajinci raketirali Sevastopolj, geleri padali po plaži punoj turista, prizori su jezivi (VIDEO)

205
0
krim plaza

U nedjelju je videonadzorna kamera na plaži Učkujevka zabilježila strašan trenutak kada su Oružane snage Ukrajine raketirale Sevastopolj. Na snimci se vidi eksplozija američke balističke rakete MGM-140 ATACMS s kazetnim streljivom, čiji su dijelovi padali u vodu i na plažu oko 12.15 sati, dok su turisti panično tražili zaklon.

Jeziv prizor: Panika na plaži

Na snimkama se može vidjeti kako su mnogi turisti trčali prema obližnjim objektima, pokušavajući se sakriti od gelera. Zvuk eksplozija kazetnog streljiva odjekivao je plažom, a mnogi su legli na pod i ispod stolova u pokušaju da se zaštite. Prema posljednjim informacijama, eksplozija je usmrtila četiri osobe, dok je više od 150 ozlijeđeno, uključujući 27 djece.

Razaranja i posljedice

Na mjestu granatiranja, koje je zatvoreno za kupače, vidljivi su tragovi razaranja. Debele daske klupa i zidovi od cigle probijeni su gelerskim udarcima. Lokalni mediji izvještavaju da su mnogi turisti pokušali pronaći zaklon iza zgrada na plaži, no neki su se našli zarobljeni u kabinama za presvlačenje, koje su također bile oštećene. Rupe promjera oko tri milimetra, koje su ostavili šiljasti geleri, svjedoče o silini eksplozije.

Pozadina napada

Ukrajina je navodno ispalila pet američkih operativno-taktičkih projektila ATACMS opremljenih kazetnim bojevim glavama na Sevastopolj. Ruska protuzračna obrana presrela je četiri projektila, no eksplozija rascjepkajuće bojeve glave petog projektila dovela je do brojnih civilnih žrtava.

Moskva je za napad izravno optužila Sjedinjene Američke Države. Prema Ministarstvu obrane Rusije, odgovornost za napad leži na Washingtonu, koji Ukrajinu opskrbljuje ovim raketama, te na kijevskom režimu s čijeg je teritorija napad pokrenut. “Sve parametre za letove američkih operativno-taktičkih projektila ATACMS unose američki stručnjaci na temelju podataka dobivenih američkim satelitskim izviđanjem. Odgovornost za namjerni raketni napad na civile u Sevastopolju prvenstveno leži na Washingtonu,” stoji u priopćenju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here