Home Vijesti Ukrajinka (50): Uperio je u mene pištolj, rekao da se skinem i...

Ukrajinka (50): Uperio je u mene pištolj, rekao da se skinem i onda silovao (VIDEO)

243
0

BBC je razgovarao sa ženom iz Ukrajine koja živi u naselju koje se nalazi 70 km zapadno od Kijeva. Novinari su ženu nazvali Ana kako bi joj zaštitili identitet.

50-godišnjakinja je ispričala da je 7. ožujka u njihovu kuću upao čečenski borac i odmah joj zaprijetio pištoljem.

“Uperio je u mene pištolj i odveo me u obližnju kuću. Rekao mi je da se skinem ili će me upucati. Onda me krenuo silovati”, rekla je Ana.

“Dok me silovao, ušla su još četiri vojnika. Mislila sam da sam gotova. Ali odveli su ga. Više ga nisam vidjela. Mislim da me spasila posebna jedinica ruskih vojnika”, dodala je.

Kada se vratila kući, vidjela je da su ranili njenog muža. Pucali su mu u trbuh.

“Krenuo je za mnom, htio me spasiti, ali su ga upucali. Otišli smo u susjednu kuću kako bismo tamo potražili sklonište. Zbog sukoba na ulicama nismo mogli otići u bolnicu. Suprug je preminuo dva dana kasnije”, kazala je Ana.

Dok je novinarima BBC-ja pričala svoju priču, Ana nije prestajala plakati. Pokazala im je gdje su ona i njezini susjedi pokopali muža u dvorištu. Na grobu se nalazi drveni križ.

Vojnici koji su je spasili od čečenskog silovatelja su ostali u njezinoj kući nekoliko dana. Prijetili su joj pištoljem i kazali da im treba dati stvari njenog muža.

“Kada su otišli, pronašla sam drogu i Viagru. Napušili bi se i često su bili pijani. Većina njih su ubojice, silovatelji i pljačkaši. Samo nekoliko je OK”, rekla je.

Novinari su razgovarali s Aninim susjedima i čuli još jednu jezivu priču. Navodno je isti muškarac koji je silovao Anu, to isto napravio jednoj drugoj ženi, s time da ju je kasnije ubio. Ta je žena imala 40 godina. Silovatelj ju je odveo u obližnju napuštenu kuću i silovao u spavaćoj sobi. Sada je tamo madrac na kojem su velike mrlje krvi.

U kutu sobe je ogledalo na kojem su ruski vojnici napisali poruku: “Mučili su je nepoznati ljudi, zakopali su je ruski vojnici”.

Susjeda Oksana je kazala da su tu poruku ostavili Rusi koji su pronašli tijelo žene i zatim je zakopali.

“Ruski vojnici su mi ispričali da ju je netko silovao, prerezao grlo i više puta izbo te da je iskrvarila do smrti. Rekli su da je sve bilo puno krvi”, kazala je Oksana.

Policija je uskoro ekshumirala njezino tijelo kako bi provela istragu. Vidjeli su da je bila gola i da je imala veliku posjekotinu duž vrata.

Andrij Nebjtov, šef policije regije Kijev, rekao je BBC-ju da istražuju još jedan slučaj silovanja koji se dogodio u selu 50 km zapadno od Kijeva. U selu je živjela tročlana obitelj – par u tridesetim godinama i njihovo malo dijete.

“Nekoliko ruskih vojnika je upalo u njihovu kuću 9. ožujka. Muž je pokušao zaštititi ženu i dijete pa su ga upucali u dvorištu. Nakon toga su dva vojnika više puta silovala ženu. Otišli su i vratili se. Tri puta su se vraćali da je siluju. Prijetili su da će nauditi njenom djetetu ako se bude opirala”, ispričao je Nebjotov.

Kada su vojnici otišli, zapalili su kuću i upucali obiteljske pse. Žena je nakon toga pobjegla sa sinom i došla u policiju. Susjedi su njenog muža pokopali u vrtu. Nebjotov je kazao da su sada ekshumirali njegovo tijelo radi istrage i da namjeravaju s tim slučajem ići pred međunarodni sud.

Ukrajinska pravobraniteljica: U jednom podrumu u Buči ruski vojnici su silovali 25 djevojaka i žena
Ukrajinska pravobraniteljica za ljudska prava Ljudmila Denisova je kazala da je prijavljeno više slučajeva silovanja.

“Oko 25 djevojaka i žena u dobi od 14 do 24 godine sustavno je silovano tijekom okupacije u podrumu jedne kuće u Buči. Devet njih je trudno”, rekla je.

“Ruski vojnici su im rekli da će ih silovati do te mjere da neće htjeti više spavati ni s jednim drugim muškarcem kako ne bi rađale ukrajinsku djecu”, dodala je.

Kazala je da građani često zovu liniju koja je postavljena za ovakve slučajeve.

“Nazvala je 25-godišnja žena i ispričala da su ispred nje na ulici silovali njezinu 16-godišnju sestru. Vikali su da će to napraviti svakoj nacističkoj prostitutki”, rekla je pravobraniteljica.

Denisova je kazala da je jako teško procijeniti prave razmjere seksualnih zločina jer mnoge žene ne žele ispričati što se dogodilo, previše im je to traumatično. Dodala je da bi Ujedinjeni narodi trebali uspostaviti poseban sud koji će suditi Vladimiru Putinu za optužbe za ratne zločine, uključujući silovanje.

Previous articleOvaj čovjek radi kao čistač tepiha za manje od 20 dolara po satu. Tečno govori 24 jezika!
Next articleDi Marzio: Modrić traži manju plaću, ali Real mu ne da ni toliko

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here