Home Vijesti Ukrajinku u Beogradu susjedi napali i na zgradi napisali ‘Z’, a ona...

Ukrajinku u Beogradu susjedi napali i na zgradi napisali ‘Z’, a ona završila na sudu

142
0

Marija Vihivska, državljanka Ukrajine koja živi u Beogradu, žrtva je napada. Unatoč tome, njoj se sudi za nasilje i remećenje javnog reda i mira bukom, rekao je njezin odvjetnik Čedomir Stojković nakon prvog ročišta ponovljenog postupka koji se protiv nje vodi na Prekršajnom sudu. Ročište će biti nastavljeno 6. veljače.

Ukrajinka kaže da su nju i njezinog nevjenčanog supruga na kućnom pragu fizički napali susjedi, piše N1 Srbija. Vihivska tvrdi da su im susjedi upali u stan i htjeli uzeti mobitel kojim ih je snimala. Ona i njezin partner pretpostavljaju da je povod za napad činjenica što je Vihivska iz Ukrajine.

Snimku napada objavio je N1.

Odvjetnik i Vihivska navode da joj tijekom razgovora u policiji i saslušanja pred sucem za prekršaje nije osiguran prevoditelj te da je bila primorana potpisati krivnju te da nije znala što potpisuje.

Tvrdi da je policija krajnje neprofesionalno odradila posao. N1 je pitao odvjetnika Stojkovića je li moguće da se radi o svađi susjeda koja nije etnički motivirana.

“Ono što mi znamo i što je u sudnici rečeno jest da su neposredno prije ovog napada na vratima zgrade iscrtana slova ruske agresije na Ukrajinu, odnosno latinična slova Z”, odgovorio je Stojković.

Odvjetnik navodi da je istina da je slovo Z nažalost čest prizor na fasadama u Beogradu, no istaknuo je da su u ovom slučaju simbol iscrtan nakon što je njegova klijentica uselila u zgradu.

“Ona nikada nije imala bilo kakav konflikt sa susjedima, nikada nije imala bilo kakav neki duži razgovor s njima, nikada nije činila bilo što loše da bi moglo zaključiti da se napad dogodio iz bilo kog drugog razloga”, rekao je odvjetnik za N1 Srbija.

Previous articleUmro je Pele
Next articleProvjerite listiće, netko je upravo dobio 600.000 kuna!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here