Home Vijesti Ukrajinski zapovjednik: Rusi počeli koristiti dronove kamikaze, uništit će nam vojsku

Ukrajinski zapovjednik: Rusi počeli koristiti dronove kamikaze, uništit će nam vojsku

119
0

Ukrajinska vojska rekla je da je Rusija počela koristiti iranske jurišne bespilotne letjelice, izvijestio je u nedjelju New York Times.

Prema ukrajinskom vojnom dužnosniku koji je razgovarao s listom, ostaci napadačkih bespilotnih letjelica Shahed-136 otkriveni su na zemlji tijekom protuofenzive koju je Ukrajina ovog mjeseca pokrenula u sjeveroistočnim regijama zemlje.

Oružje je “kamikaza dron koji nosi bojevu glavu od oko 36 kilograma” i može se lansirati sa stražnje strane kamiona s ravnom platformom, objasnio je New York Times.

“Prepolovilo je “Triple-seven”, rekao je za Times, misleći na to da je bespilotna letjelica uništila haubicu M777 koju su SAD isporučile ukrajinskoj vojsci.

“Umjesto ispaljivanja 100 topničkih granata, lakše je pustiti jednu od ovih bespilotnih letjelica” u potrazi za metom, dodao je.

New York Times je također prenio Kulagino objašnjenje da je dron dovoljno precizan da gađa samohodnu haubicu u području cijevi gdje se skladišti barut. To zauzvrat stvara sekundarne eksplozije.

“To je vrlo ozbiljan problem”, rekao je, dodajući da će bez ikakvih protumjera dronovi uništiti “cijelu ukrajinsku vojsku”. 

Previous article3.faza rata: ‘Nova’ ukrajinska vojska i pokušaji Rusa da zemlju vrate u kameno doba
Next articleVIDEO: Mladi nogometaš udario glavom u zid u Trećoj HNL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here