Home Vijesti Ukrajinsko zarobljavanje ruskog ‘Tenka Kornjače’ postalo hit na društvenim mrežama

Ukrajinsko zarobljavanje ruskog ‘Tenka Kornjače’ postalo hit na društvenim mrežama

168
0
f 33949419 1280
X

Na društvenim mrežama nedavno su se pojavili videozapisi i fotografije koji prikazuju navodno prvo ukrajinsko zarobljavanje ruskog takozvanog ‘tenka kornjače’, izvještava The War Zone. Ova vijest brzo je postala viralna i izazvala veliko zanimanje javnosti.

Rusi Prisiljeni na Improvizaciju

Ruska vojska je zbog sve učestalijih napada dronovima, posebno modernim FPV dronovima tzv. kamikazama, bila primorana improvizirati zaštitu za svoje tenkove. Tako su nastale goleme grdosije, tenkovi koji su sa svih strana potpuno zaštićeni improviziranim oklopnim pločama. Ove bespilotne letjelice na bojištu su se prvi put počele pojavljivati u travnju, te su izazvale znatne probleme za ruske snage.

Zarobljavanje Kod Kliščivke

Snimka dronom u trajanju od 76 sekundi, nastala ubrzo nakon zarobljavanja, prikazuje trenutak kada su Ukrajinci uspjeli zarobiti tenk, što se navodno dogodilo u nedjelju, nedaleko od Kliščivke u Donjeckoj oblasti. Na snimci je prikazan i zarobljeni ruski vojnik kojemu su vezali ruke na leđima. U jednom trenutku, vojnik okreće glavu i pogleda prema dronu, stvarajući dramatičnu scenu.

Snimka počinje prikazom stražnjeg dijela zarobljenog vozila, a zatim se vidi šira slika koja prikazuje ‘tenk kornjaču’ kako unatrag izlazi iz šume i vozi niz zemljani put. Kamera drona zatim se približava vozilu s ukrajinskom zastavom dok se ukrajinski vojnik vozi na vrhu.

Videozapisi i Fotografije Izbliza

Drugi video prikazuje zarobljeni tenk izbliza kako prolazi zemljanim putem, a u pozadini se čuje smijeh ukrajinskih vojnika. Na trećoj snimci vidi se tenk koji su Ukrajinci odvezli u skladište, a objavljena je i fotografija nasmiješenih ukrajinskih vojnika ispred monstruoznog tenka, gdje se bolje vide detalji konstrukcije.

Reakcije i Analize

Snimke koje su kružile internetom posljednjih mjeseci pokazuju da Rusija koristi fiksne metalne strukture poput školjke oko svojih tenkova u nastojanju da zaštiti vozila od napada ukrajinskih FPV dronova koji ciljaju razne oklopnjake duž prve crte fronte. Vozila sa posebno ekstenzivnim zaštitnim kavezom prozvana su ‘kornjačama’, što je izazvalo podsmijeh u izvještajima obavještajnih službi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here