Home Mozaik Ukrajinsko zrakoplovstvo izvelo napade na neprijateljske baze

Ukrajinsko zrakoplovstvo izvelo napade na neprijateljske baze

220
1

Ukrajinski zrakoplovi jučer su izveli “seriju napada na neprijateljske baze, mjesta nakupljanja opreme i osoblja i terenska skladišta” u pet različitih područja Hersonske regije, navodi se u jutarnjem ažuriranju Glavnog stožera ukrajinskih oružanih snaga.

Postrojbe su odbile sedam ruskih napada u Donbasu i uništile niz ruskih vozila i opreme, uključujući 10 tenkova i skladišta streljiva, dok su jedinice protuzračne obrane srušile pet bespilotnih letjelica Orlan-10, objavio je Glavni stožer na Facebooku. “Neprijatelj bezuspješno pokušava uspostaviti potpunu kontrolu nad gradom Severodonjeckom, a borbe se nastavljaju”, navodi se u tekstu kojeg prenosi BBC.

Bilo je neuspješnih ruskih napada u blizini Nirkove, Mikolajivke, Nahirne i Berestove, kaže se, ali ruske trupe napreduju u smjeru Vozdviženka-Roti i imaju “djelomičan uspjeh”. U regiji Harkov Rusi pokušavaju spriječiti ukrajinsko napredovanje prema granici, sotji u priopćenju.

“Postalo je poznato da je cijela motorizirana pješačka postrojba 1. armijskog korpusa odbila sudjelovati u neprijateljstvima zbog gubitaka zadobijenih tijekom borbi s ukrajinskim braniteljima u Harkovskoj oblasti”, navodi Glavni stožer.

Previous articleNa konferenciji u Rijeci predstavljen Kvarner budućnosti
Next articleProcurio Dalićev sastav za Dansku!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here