Home Vijesti Ulazak u 2009. s Gibonnijem, Hladnim Pivom i Morsom…

Ulazak u 2009. s Gibonnijem, Hladnim Pivom i Morsom…

178
2

Odbrojavanje do ulaska u novu godinu ulazi u »završnu fazu« pa stoga nije naodmet još jednom podsjetiti tko će i gdje biti zadužen za najveći i najbolji novogodišnji provod u Rijeci. Iako će se feštati posvuda, središnje nogovodišnje slavlje u gradu na Rječini, realizirano u organizaciji Svid radija i Grada Rijeke, i ove će godine biti na Korzu, gdje je u srijedu navečer »na programu« predjubilarni četrnaesti doček Nove godine. Dok su na ispraćaju 2007. godine feštare na Korzu zabavljale riječke grupe »Quasarr« i »Laufer« te gosti iz Zagreba »Jinxi«, ovu ćemo godinu, podsjetimo još jednom, ispratiti uz riječki bend »Morso«, splitskog kantautora Zlatana Stipišića Gibonnija i zagrebačku grupu »Hladno pivo«.

Dva desetljeća »Piva«

Po receptu »za svakoga ponešto«, rokerska će Rijeka tako prekosutra tulumariti uz glazbenike koji su uvijek rado viđeni na pozornicama riječkih dvorana i klubova i, podjednako bitno, spadaju u sam vrh domaće glazbene scene. Uz njih, kao i prošle godine, za dobru će glazbu biti zadužen i DJ dvojac, ovog puta nazvan »Doubledecker 2«.
Dečki iz »Hladnog piva« svirali su i na dočeku 2005. godine, kada su uz njih nastupili i članovi riječke grupe »Crooks&Straights« te, tada još uvijek aktivan, »Parni valjak«. Kazavši kako im je velika čast ponovo nastupiti u Rijeci, Mile Kekin, frontmen zagrebačkog benda, koji je ove godine obilježio dva desetljeća postojanja, dodao je da jedva čekaju novi nastup na Korzu.
– Gibonni, »Morso« i »Hladno pivo« su odlična kombinacija. Bolju od ove nisu mogli pogoditi, zaključio je Mile Kekin, dodavši kako će na Silvestrovo u Rijeci prirediti pravu feštu na kojoj će se naći za sve ukuse ponešto.

Zabava počinje u 21

Uz nadu da će vremenski uvjeti biti zadovoljavajući, točnije, da nam nebo za 31. prosinca neće prirediti nikakve ekstremne padaline, podsjetimo još jednom da doček 2009. godine na riječkoj žili kucavici počinje već u 21 sat. Nakon dvojca »Doubledecker 2«, odnosno Dražena Zime i Danijela Sorole, koji će glazbom po vlastitom izboru također zaključiti ovogodišnji novogodišnji program, na pozornicu će se popeti članovi grupe »Morso«.
– Pripremamo odličnih četrdeset minuta dobre zabave i svirke na kojoj ćemo izvesti repertoar s našeg prvog albuma »Izlog«, otkrio je gitarist benda Matej Zec.
Početak njihove svirke zakazan je za 22 sata, dok je za četrdeset i pet minuta kasnije najavljen nastup Gibonnija. Nakon tradicionalne ponoćne čestitke gradonačelnika Vojka Obersnela i vatrometa, Gibo se vraća na scenu, a u ponoć i 45 zamijenit će ga »Hladno pivo« kojem će to biti posljednja svirka prije dvomjesečne stanke. S obzirom na najave, željno iščekivano ludo novogodišnje slavlje trebao bi biti provod za pamćenje. (novi list)

Previous articleZa ljetnu pozornicu pola milijuna državnih kuna
Next articleRubčić: Niko Kovač bi mogao karijeru završiti u Rijeci

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here