Home Vijesti Ulica Dolčić trebala bi biti završena do kraja mjeseca!

Ulica Dolčić trebala bi biti završena do kraja mjeseca!

135
0

U Ulici Dolčić na Zametu, radovi traju beskonačno dugo. Ulica je raskopana, građani negoduju, a tim povodom organiziran je i prosvjed s kojeg su izvijestili mediji. Prema Gradu Rijeci postavili smo upit kada se predviđa dovršetak radova i na koji način je osiguran pristup dežurnih službi (hitna, vatrogasci) dok radovi ne završe. Evo i odgovora:

U ulici Dolčić izvode se radovi na izgradnji nove sanitarne i vodovodne mreže. Radovi su započeli u rujnu 2023. godine, a očekuje se da će iskop glavnog kanala biti završen u rokovima, odnosno do 30. studenoga 2023. godine.
Zbog širine rova cesta je zatvorena za promet, a neometani prolaz interventnih službi izvođač radova dužan je omogućiti prekidom izvođenja radova i zatrpavanjem odnosno premošćivanjem rova. Također, za vrijeme izvođenja radova izvođač radova dužan je pješacima osigurati siguran koridor kretanja uz postavu propisanih zaštitnih ograda. I ovim putem zahvaljujemo svim stanarima na strpljenju i razumijevanju.

Podsjećamo da se radovi odvijaju se u sklopu 233.799.649,88 EUR vrijednog EU projektu „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, koji se u visini od 71,33 % sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije, a s ciljem dugoročnog poboljšanja životnog i komunalnog standarda građana te kvalitetnije i održivije vodoopskrbe i odvodnje.

Radovi u ulici Dolčić dio su grupe radova C „Izgradnja sustava odvodnje – Proširenje Rijeka“, podsustava C.0.3. Kantrida Zamet u sklopu kojeg će se izgraditi 4,6 km kanalizacijske mreže, 1,4 km vodovodne mreže te 2 crpne stanice.

Previous articleMladi Vatreni u finišu došli do pobjede protiv Bjelorusije!
Next articleRIINTERVJU – Gradske stipendije, Marija Japundža Broznić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here