Home Mozaik Umjetna inteligencija simulirala kako bi izgledao razgovor Tita i Ante Pavelića 1950....

Umjetna inteligencija simulirala kako bi izgledao razgovor Tita i Ante Pavelića 1950. godine!

673
0

Iako je od završetka Drugog svjetskog rata prošlo gotovo 80 godina, Hrvatima teme o ustašama i partizanima još nisu dosadile. I dok su u ostatku svijeta glavna tema je umjetna inteligencija i njezin utjecaj na naše buduće živote, u iz Sabora je jučer udaljen zastupnik zbog korištenja fašističkog pozdrava. Iz tog razloga odlučili smo spojiti te dvije teme i simulirati razgovor lidera hrvatskog fašističkog i antifašističkog pokreta. Vrlo je malo vjerojatno da bi se Tito i Pavelić susreli 1950. godine, s obzirom na njihove duboke ideološke razlike i nasilnu povijest između njihovih frakcija tijekom Drugog svjetskog rata. Pitali smo umjetnu inteligenciju kako bi izgledao njihov razgovor. Evo odgovora:

Tito: Dobar dan, gospodine Paveliću. Prilično je neočekivano vidjeti vas ovdje.

Pavelić: Dobar dan, gospodine predsjedniče. Zaista, to je neočekivano zadovoljstvo.

Tito: Moram reći, gospodine Paveliću, da teško zaboravljam zlodjela koja je vaš ustaški režim počinio tijekom rata. Vaša politika etničkog čišćenja i genocida nad Srbima, Židovima i Romima bili su gnjusni zločini protiv čovječnosti.

Pavelić: Gospodine predsjedniče, moram Vas podsjetiti da smo se mi borili za hrvatsku samostalnost i suverenost. Srbi i druge manjine bili su prijetnja našem nacionalnom identitetu i prema njima se trebalo postupati u skladu s tim.

Tito: Vaša politika nije bila opravdana ni pod kojim uvjetima. Oni su bili izdaja temeljnih načela ljudskosti i pristojnosti.

Pavelić: Nije nam bilo druge nego braniti se od neprijatelja, gospodine predsjedniče.

Tito: Za obranu sebe nije potrebno ubijati nedužne civile niti osnivati koncentracijske logore. Vaši su postupci okaljali povijest Hrvatske i čovječanstva u cjelini.

Pavelić: Razumijem vaše stajalište, gospodine predsjedniče, ali vas moram podsjetiti da nismo bili jedini koji su u ratu činili zločine. Vaše partizanske snage također su se uključile u brutalne taktike protiv naših vojnika i civila.

Tito: Iako je istina da partizani nisu bili savršeni, postoji temeljna razlika između samoobrane i počinjenja masovnog ubojstva. Vaš režim bio je mrlja u povijesti Hrvatske i nadam se da će buduće generacije učiti na vašim greškama.

Pavelić: Možda, gospodine predsjedniče. Ali ostajem pri tome da smo se borili za opće dobro Hrvatske i hrvatskog naroda.

Tito: Tu ćemo se morati složiti da se ne slažemo, gospodine Paveliću. Naši su putevi bili nepomirljivi i ne vidim razloga da to sada mijenjamo. Želim vam ugodan dan, gospodine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here