Home Vijesti Uništena mina teška 400 kilograma

Uništena mina teška 400 kilograma

304
0

Minu zaostalu iz 2. svjetskog rata izvukli su ribari iz akvatorija Kvarnera. Dio eksploziva bio je kompaktan, a mina je bila namijenjena uništenju manjih ratnih i trgovačkih brodova. Policijski službenici Protueksplozijskog odsjeka Policijske uprave primorsko-goranske uništili su tijekom vikenda morsku minu zaostalu još iz Drugog svjetskog rata, priopćile je PU primorsko-goranska. Radi se o mornaričkoj kontaktnoj sidrenoj mini SAG-2 koju su ribari izvukli iz morskog akvatorija Kvarnera.

Stručnim pregledom ovog minsko-eksplozivnog sredstva, težine oko 400 kilograma, uočena su oštećenja u vidu proboja, kao i to da je dio eksploziva u tijelu mine ostao kompaktan.

S obzirom na oštećenja minu je trebalo uz sve potrebne pripreme i osiguranje prevesti na mjesto gdje će biti uništena.

Kako Policijska uprava ne raspolaže prikladnim prijevoznim sredstvom u pomoć su priskočili djelatnici poduzeća Dezinsekcija iz Rijeke sa svojim teretnim vozilom s dizalicom kojim su uz velike mjere predostrožnosti i osiguranja prevezli minu do mjesta uništenja.

Valja reći da se radi o mini koja se pomoću sidra drži na određenom mjestu i položajnoj dubini u moru, a namijenjena je za uništenje manjih ratnih i trgovačkih brodova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here