Home Mozaik Unuk pijuckao bakin bizaran smrtonosni koktel: Starica patila do posljednjih dana, a...

Unuk pijuckao bakin bizaran smrtonosni koktel: Starica patila do posljednjih dana, a ovo je još strašnije

202
0

Uvjetnu osudu, koju je tužiteljstvo predložilo zbog prekršaja iz članka 114., točnije sudjelovanja u samoubojstvu, Općinski kazneni sud u Zagrebu izrekao je nakon okrivljenikova priznanja. Usput mu je naloženo i oko 260 eura sudskih troškova, unatoč zahtjevu da ga se oslobodi plaćanja sudskih troškova jer mu financijski pomaže rodbina.

“To je moja krivnja. Priznajem da sam počinio ono što stoji u optužnici. Ali ja sam to učinio na zahtjev moje bake koja me više puta molila da to učinim. Htjela si je oduzeti život zbog događaja koji je smatrala obiteljskom sramotom. Na njezine ponovljene molbe, konačno sam pristao kupiti solnu kiselinu. Baka je znala da sam ga kupio i gdje sam ga ostavio. Ali nisam vidio kad je popila jer nisam bio u kući. Za tu namjeru znala je i bakina kći, moja majka”, skrušeno je u sudnici priznao D. Š.

A on je, naime, u obližnjem dućanu u Zagrebu kupio solnu kiselinu koju je potom natočio u bocu s natpisom “aethanolum dilutum” i stavio je na dno ormara. Pritom je malo prolio po hlačama koje su odmah izblijedile.

Znao je, ubrzo se pokazalo, da je njegovoj baki dosta života u depresiji u koju je zapala nakon obiteljske tragedije.

Nakon unukovog “koktela” završila je u bolnici

A 27. studenoga 2017. baka je popila unukov koktel i ubrzo završila u teškom stanju u KB Rebro, gdje je sljedeći dan umrla u najtežim mukama.

Zadobila je jezive korozivne ozljede jednjaka, želuca, crijeva i jetre, a sumnja je ubrzo pala na unuka koji nije skrivao da ga je “baka molila da joj kupi varikinu da se ubije”.

Protiv pokojnikovog unuka tužiteljstvo je nakon trogodišnje istrage podiglo optužnicu pa su za njega odmah predložili uvjetnu kaznu, iako je za to djelo zakonom predviđena do tri godine bezuvjetnog zatvora.

U tužiteljstvu D. Š. potom je tijekom ispitivanja negirao krivnju. Naglasio je da je odbio kupiti Varicinu, ali da je jednog dana, nakon njezinih oštrih molbi, otišao u trgovinu.

“Nisam vjerovao da će piti”

“Kad sam ga donio u kuću, baka je išla za mnom i tražila da joj dam piće. Stavila sam ga u ormarić. Natjerala me da ga kupim i, iskreno, nisam vjerovao da će ga popiti. I ne smatram se krivim”, branio se na početku D. Š, ponovivši i kako su svi u kući znali za bakinu želju.

Optuženičina tetka prisjetila se tragedije, rekavši da se depresija njezine majke pogoršala 2016. godine nakon smrti njezina sina, odnosno brata.

“Sestrin sin me 27. studenoga pitao gdje mi je baka. Bilo mi je čudno što je nema, pa sam otišao na balkon i vidio baku u stolici. Zatim je ustala i otišla do fotelje u dnevnoj sobi. Nakon toga je sestrin sin rekao da je baka popila malo alkohola, pa sam otišao na balkon i našao bocu s natpisom alkohola. Zvali smo hitnu, a kasnije tog dana D. bi došao kući i rekao mi da je ulio sodu kiselinu u bakinu bocu jer ga je molila. U šoku sam odjurio na “Rebro” i rekao joj što je popila. Majka je morala na operaciju, brzo je umrla, a D. sam prijavila policiji jer to nije smio”, zaključila je V. H.

Pokojnikov zet ispričao je kako mu je svekrva govorila da će uskoro otići. Često je plakala i uzimala sedative. Budući da je na balkonu kada je počeo policijski očevid pronađena boca alkohola, svi su prvo mislili da je popila medicinski alkohol, no vještačenje je utvrdilo da se radi o mješavini solne kiseline i neutvrđene tvari.

Previous articleSoba je danima smrdjela na čudan miris: kad su shvatili u čemu je problem, uhvatila ih je panika… (VIDEO)
Next articleBolio ga zub, pet dana kasnije pronađen je mrtav u kuhinji

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here