Home Vijesti USKOK podigao optužnicu protiv Biserke Gregorović i Željke Marković

USKOK podigao optužnicu protiv Biserke Gregorović i Željke Marković

1323
4

USKOK je na Županijskom sudu u Rijeci podignuo optužnicu protiv riječke državne inspektorice Biserke Gregorović, šefice gradske direkcije za poslovne objekte Željke Marković i još pet osoba koje se terete da su počinile kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, primanje i davanje mita te protuzakonita posredovanja.

Kako stoji u priopćenju, USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Rijeci podigao optužnicu protiv sedmoro hrvatskih državljana B.G. (1953.), N.M.(1958.), M.G.(1975.), B.K.(1977.), V.M.(1971.), Ž.M.(1952.) i K.G.(1963.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te protuzakonitog posredovanja. (28.9.2011.)

Optužnicom se prvookrivljenica tereti da je, kao zaposlenica Državnog inspektorata, Područna jedinica Rijeka, ovlaštena obavljati poslove gospodarskog inspektora, od 27. siječnja do 4. travnja 2011., od drugookrivljenice, voditeljice pisarnice u Državnom inspektoratu, Područna jedinica Rijeka, tražila i dobivala podatke o budućim inspekcijskim nadzorima raznih obrta na području Rijeke za čiji nadzor nije bila ovlaštena. Navedene podatke je prosljeđivala vlasnicima obrta kako bi pravovremeno poduzeli radnje radi izbjegavanja prekršajne odgovornosti. Zauzvrat je, za sebe i gospodarske inspektore koji su obavljali nadzor, od vlasnika obrta tražila i dobila zlatni nakit i druge poklone.

Nadalje je šestookrivljenica, kao ravnateljica Direkcije za poslovne objekte Grada Rijeke, Odjel gradske uprave za komunalni sustav, 4. svibnja 2011., u Rijeci, na traženje prvookrivljenice izvršila dopunu raspisanog natječaja za davanje u zakup gradskog poslovnog prostora i tako eliminirala druge zainteresirane natjecatelje te omogućila da se kao jedini zainteresirani natjecatelj na licitaciji javi kćerka prvookrivljenice. Nakon zaključenja ugovora o zakupu poslovnog prostora, šestookrivljenica je od prvookrivljenice dobila poklon. Jednako tako je šestookrivljenica, od 19. svibnja do 2. lipnja 2011., sedmookrivljenika obavijestila da će uskoro biti raspisan natječaj za poslovne prostore te da mu je već stavila namjenu atelijer za jedan slobodan prostor, nakon čega je raspisan natječaj za četiri poslovna prostora. Zauzvrat je od sedmookrivljenika na dar dobila dvije umjetničke slike.

USKOK je u optužnici predložio da se na temelju odredbi Zakona o postupku oduzimanja imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom i prekršajem prvookrivljenici, trećeokrivljeniku, četvrtookrivljeniku i šestookrivljenici oduzme protupravno stečena imovinska korist.

Previous articleRadnici DINE i DIOKI-ja bez plaće
Next articleLista za Rijeku podigla kaznenu prijavu protiv Obersnela

4 COMMENTS

  1. kako je bil onaj stari vic: “Ča bi ti rađe da ti zmija ispije oko ili da ti ga magarac nabije ???…odgovor je da ako biraš zmiju..nema jenega oka i boh…ako ti ga magarac nabije, ostaneš bez oba oka… ” A ča mislite, kako bi lokalni (budući državni ) političari birali ???
    Ćemo videt da li se rodil miš makon ča su se tresla brda…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here