Home Vijesti Valentina je odlučila ostaviti miran život u Donjecku i pridružiti se Putinovim...

Valentina je odlučila ostaviti miran život u Donjecku i pridružiti se Putinovim trupama. Njezin sinčić sada je siroče…

213
0

Rusija je u ratu u Ukrajini izgubila svoju prvu ženu na prvoj crti bojišnice – poginula je od minobacačke vatre u bitci za Mariupolj. Kako prenosi Daily Mail, riječ je o 27-godišnjoj Valentini Galatovoj, koja je bila bolničarka na fronti. Iako je smrtno stradala još u travnju, ruski mediji njezinu pogibiju potvrdili su tek u srijedu.

Galatova je rođena u Sibiru, a kao mlada preselila se u Voronjež, koji se nalazi 270-ak kilometara sjeverozapadno od ukrajinskog grada Harkiva. Nakon ruske invazije na Ukrajinu 2014. godine, sa suprugom se preselila u regiju Donjeck koju su okupirali promoskovski separatisti.

Valentina je iza sebe ostavila i osmogodišnjeg sina. Studirala je psihologiju u Donjecku i diplomirala u siječnju ove godine. Njezin suprug, koji je služio u oružanim snagama takozvane Donjecke Narodne Republike, poginuo je lani u prekograničnim borbama s ukrajinskim snagama.

Nakon što je Vladimir Putin drugi put napao Ukrajinu u veljači ove godine, Galatova se dobrovoljno prijavila u ruske oružane snage i odmah je poslana u Ukrajinu, gdje je postala dio ratnog medicinskog osoblja.

Galatova je bila s ruskom vojskom koja već dva mjeseca drži Mariupolj pod brutalnom opsadom. Dana 14. travnja ubijena je minobacačkom vatrom prilikom izvođenja borbenog zadatka, javili su ruski mediji. Njezina sina, koji je sad ostao bez oba roditelja, u Voronježu će odgajati baka.

Previous articleU Rijeci prezentiran teqball – sport koji je zarazio svijet!
Next articleRuski voditelj najavio koncentracione logore i sterilizaciju protivnika slova Z!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here