Home Sport Vatrogasci koji su spasili bebu iz auta: Dijete je bilo jako znojno,...

Vatrogasci koji su spasili bebu iz auta: Dijete je bilo jako znojno, crveno…

135
0
Screenshot: Nova TV

Jučer oko 13 sati umaški su vatrogasci izvukli sedmomjesečnu bebu iz zaključanog automobila. Beba je u autu provela 45 minuta. Na svu sreću, prošla je bez ozljeda. Vatrogasci su razbili staklo na autu, spasili dijete i zbrinuli ga sve do dolaska hitne.

Roditelji su se naknadno pojavili, gurajući dječja kolica, u kojima je bio, ni manje ni više, njihov kućni ljubimac – pas. Policija je izvijestila da se radi o Nijemcima, odnosno djetetovoj majci, baki i djedu. Čeka ih kaznena prijava.

Vatrogasci su u razgovoru za Dnevnik Nove TV otkrili detalje o spašavanju bebe.

“Dijete je bilo zatvoreno u autu, izgledalo je jako znojno, jako crveno i zagrijano, odmah smo razbili staklo na autu i izvadili bebu”, ispričao je vatrogasac Boris Milić te dodao kako su dijete smjestili u hlad do dolaska hitne pomoći.

Vatrogasci su razbili prednje staklo na automobilu, a vatrogasac Marko Šorgo ušao je u auto i izvukao bebu, koja nije bila zavezana u nosiljci. Hitna je došla brzo, ali im se činilo da vrijeme nikako ne prolazi.

“Dugo je trajalo za mene. Hitna je došla odmah, ali meni je trajalo dosta, vrijeme nikako nije prolazilo. Beba je vrištala i nije bilo lako”, potreseno je ispričao Šorgo.

Na pitanje jesu li im nakon dolaska policije i hitne prišli neki ljudi koji su se predstavili kao roditelji, vatrogasci su kazali kako njima nije nitko prišao.

“Mi smo dijete pazili, policija je bila sa strane i komunicirala je s nekim ljudima, vjerojatno su to bili roditelji”, rekli su.

Šorgo je naglasio kako je u pitanju bila jako opasna situacija te upozorava da dolazi ljeto, a s njim i puno veće temperature. Da je dijete duže ostalo u automobilu, ne bi dobro završilo, istaknuli su vatrogasci.

Umaškim vatrogascima bila je to prva intervencija spašavanja tako male bebe. Roditeljima savjetuju da bolje pripaze na svoju djecu. Službe apeliraju na sve koji imaju malo dijete na stražnjem sjedalu da ostave mobitel ili nešto na sjedalu što će ih podsjetiti da se moraju okrenuti iza i vidjeti dijete.

Previous articleŠok snimak ulične pljačke: Zaljubljeni par šetao, a onda je dečko svojim potezom sve zapanjio (VIDEO)
Next articlePomorski fakultet pobjednik prve Studentske Fiumanke

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here