Home Mozaik Vege oaza na Korzu

Vege oaza na Korzu

949
2

Kako bi lakše podnijeli ljetne vrućine, a ujedno se educirali i pomogli životinjama, Prijatelji životinja organiziraju za građane štand s degustacijom u petak, 3. kolovoza 2012. u Rijeci na Korzu, a štand će biti postavljen i u subotu, 4. kolovoza 2012.

U riječkoj vege oazi u centru grada građani se mogu osvježiti i uživati u hladnim sočnim smoothijima od voća i sojinog i bademovog mlijeka. Također, mogu saznati na štandu kako se jednostavno radi bademovo mlijeko te vidjeti postupak izrade bademovog mlijeka i na filmu koji se prikazuje. Aktivisti dijele i recepte za smoothije, sladolede i ostale hladne veganske deserte te informativne materijale. Građani se mogu educirati kako jednostavnim svakodnevnim osobnim angažmanom pomoći životinjama. Potpisuje se i peticija za uvođenje vegetarijanskih obroka u javne institucije.

Ovim događajem Prijatelji životinja ujedno najavljuju peti po redu i već prepoznatljivi ZeGeVege festival održivog življenja koji će se održati 7. i 8. rujna 2012. na Trgu bana Jelačića, a koji svojim bogatim sadržajem promiče održivi način življenja i svake godine privlači sve veći broj posjetitelja.

Dio ovog jedinstvenog zabavnog i edukativnog festivala je kampanja Zeleni ponedjeljak kojom se potiču građani da barem jedan dan u tjednu jedu namirnice biljnog podrijetla kako bi poboljšali svoje zdravlje i zdravlje okoliša. Na web stranici www.zeleni-ponedjeljak.com postoji mogućnost prijave na info-listu za tjedno dobivanje novih recepata za zdrave i ukusne obroke putem e-maila.

Svi građani izvan Rijeke i Riječani koji nisu u mogućnosti doći do Vege oaze mogu na www.prijatelji-zivotinja.hr naći recepte za osvježavajuće napitke, hladne vege slastice i brojna vege jela, informacije o terminima radionica kuhanja te potpisati on-line peticiju za uvođenje vegetarijanskih obroka u javne institucije.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here