Home Sport Veliki uspjeh Riječana u prvenstvu Hrvatske u snowboardu

Veliki uspjeh Riječana u prvenstvu Hrvatske u snowboardu

1098
0

Proteklu nedjelju u austrijskom Mallnitzu održano je prvenstvo hrvatske u snowboard-u, disciplina Big Air u seniorskoj i dječjoj kategoriji. Već nekoliko sezona ovo natjecanje organizira se u alpama zbog dobrih snježnih prilika u travnju. Svake godine ovaj susret okupi najbolje natjecatelje, predstavnike svih snowboard klubova u zemlji te kao takav ima veliki značaj za ovaj sport.


Luka Ivica, Marko Dukić, Toni Jelenić prva trojca
na državnom prvenstvu Hrvatske (seniori)

Čak četrdeset natjecatelja doputovalo je u sunčane alpe te je to bilo dovoljno u stvaranju jednog sjajnog događaja i ozračja.

Već godinama najuspješniji hrvatski snowboard klub, S.K.”Nine” iz Rijeke šalje svoje najbolje predstavnike na državno prvenstvo gdje se oni redovito penju na postolja što se ponovilo i ove godine. Riječani su naprosto dominirali osvajanjem sva tri prva mjesta!

Naime, Marko Dukić zauzeo je prvo mjesto, viceprvak za 2009.godinu je Toni Jelenić, dok je najveće iznenađenje natjecanja bilo treće mjesto – Luka Ivica, mlada nada također iz Rijeke, koja je s iako tek napunjenih 16 godina zasjala na oduševljenje svih prisutnih, pa tako i sudačkog žirija predvođenog finskim sucem Niklasom Holsteinom.

Euforija i slavlje riječana nije još uvijek popustila, nastavlja se u optimističnom duhu na planinskom zraku alpa gdje se naši snowborderi već pripremaju za sljedeću sezonu, javlja nam vodstvo S.K.”Nine”. (leo pavela)

Previous articleRijeka dobija prvi arheološki park
Next articleCigareta izazvala požar na Pomeriu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here