Home Vijesti VIDEO: Bjeloruski partizani objavili snimku napada na ruski špijunski avion

VIDEO: Bjeloruski partizani objavili snimku napada na ruski špijunski avion

103
0

Bjeloruska protuvladina organizacija BYPOL je objavila snimku napada dronom na ruski izviđački zrakoplov u zračnoj bazi Mačulišči u blizini bjeloruskog glavnog grada Minska. Aleksandr Azarov, vođa BYPOL-a, još ranije preuzeo je odgovornost za napad, objavivši kako su u nedjeljnom napadu oštećeni prednji i središnji dijelovi zrakoplova, kao i njegov radar i antena.

Iz bjeloruske protuvladine organizacije su na Telegramu napisali kako su dva tjedna provodili izviđanje iz zraka koristeći civilne dronove koje su kupili na internetu. Tvrde kako je tijekom jedne od tih operacija dron uletio na područje čuvanog aerodroma, približio se ruskom zrakoplovu A-50U i sletio na njegov radarski dio, koji ima oblik tanjura.

“Dakle, kako se toliko razvikano oružje protiv bespilotnih letjelica, čije je razvijanje i proizvodnja koštalo desetke milijuna rubalja proračunskih sredstava, dokazalo? Odgovor je očit – nije”, naveli su u opisu objavljene snimke.

Inače, rusko ratno zrakoplovstvo je prije posljednje akcije bjeloruskih partizana na raspolaganju imalo samo devet zrakoplova A-50. Riječ je o zrakoplovima koji se intenzivno koriste u ruskoj agresiji na Ukrajini kako bi se na vrijeme uočilo polijetanje ukrajinskih zrakoplova, ali korisni su i pri navođenju ruskih borbenih zrakoplova.

Osnova A-50 je transportni avion Iljušin IL-76 u koji je ugrađen radarski sustav Šmel. Njegova se antena nalazi u velikom kupoli koja je pozicionirana na hrptu aviona. A-50 djeluju tako da na tipičnoj misiji lete na visini između 8500 i 11.000 metara u orbitama u obliku osmice, a središta dviju orbita su udaljena 100 kilometara.

Previous articleStavili baku u mrtvačnicu, dio tijela se pomjerio: Kad su shvatili što se dogodilo, istina je postala još strašnija
Next articleRijeka vodi nakon prvog poluvremena u Puli

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here