Home Sport VIDEO: Dio navijača Rijeke rasistički izvrijeđao nogometaša Djurgardena

VIDEO: Dio navijača Rijeke rasistički izvrijeđao nogometaša Djurgardena

415
0

Nogometaši Rijeke poražen su u prvom susretu 2. pretkola Konferencijske lige. Na Rujevici je slavio švedski Djurgarden s 2:1 i tako došao korak bliže eventualnom plasmanu u sljedeći krug europskog natjecanja.

Nažalost, uoči utakmice došlo je do kraćeg navijačkog sukoba na riječkom Korzu. Skupina od stotinjak švedskih navijača boravila je na terasama nekolicine kafića, da bi u jednom trenutku se pojavilo oko 70 pripadnika Armade.

Poletjele su baklje i boce, a pukom srećom nije došlo do većeg sukoba. To je dosta naelektriziralo atmosferu, što se moglo vidjeti i tijekom utakmice na tribinama.

Tijekom utakmice švedski su navijači iz gostujućeg kaveza konstatno vrijeđali Riječane pogrdnim pjesmama na engleskom jeziku, a čini se da im ni domaći navijači nisu ostali dužni, prenosi dnevnik.gol.hr.

Tako smo pred kraj susreta mogli vidjeti kako su navijači Rijeke izvrijeđali nogometaša gostujućeg sastava Joel Asora. On je u 84. minuti dvoboja izašao s terena, a potom prošetao kraj istočne tribine i zaradio salvu uvreda.

Poletjele su prema njemu plastične čaše i ostali predmeti, a to je isprovociralo nogometaša Djurgardena koji im je odgovorio različitim gestama.

Nažalost, u prvim sekundama snimke koja se pojavila na društvenim mrežama, može se čuti i rasističko vrijeđanje. Dakako, radi se o pojedinicima, ali tome svakako nije mjesto na nogometnim terenima.

Previous articleDječak star sedam dana hospitaliziran zbog ozljede glave, a dva dana kasnije!
Next articleTko u Novom Vinodolskom ostavi ručnik na plaži preko noći dobiva novčanu kaznu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here