Home Mozaik VIDEO/FOTO: Tijekom ronjenja na otoku Susku pronađen metalni predmet koji svojim oblikom...

VIDEO/FOTO: Tijekom ronjenja na otoku Susku pronađen metalni predmet koji svojim oblikom i izgledom podsjeća na protubrodsku minu iz II svj. rata.

459
0

Tijekom ronjenja na otoku Susku pronađen metalni predmet koji svojim oblikom i izgledom podsjeća na protubrodsku minu iz II svj. rata, izvijestio je medije Velimir Vrzić.

Predmet se nalazi bez tzv. kolica (njenog sidra) i položena je na samom morskom dnu na mjestu koji se spaja pijesak i kamenje na morskom dnu. Nalazi se na otvorenom brodskom sidrištu gdje turisti i lokalno pučanstvo svojim plovilima odmaraju i uživaju u odmoru na malenoj dubini. GPS lokacija kao i dubina poznati MUP-u i Upravi za sigurnost plovidbe.

U dvije godine ovo je četvrta podvodna mina pronađena od strane podvodnog istraživača Vrzić Velimira. Napominjem da su sve četiri pronađene bez pomoći jednog ministarstva ili državne institucije te nakon prve na plaži Sablićevo u Rijeci druge dvije na otoku Pagu ovo je četvrta na otoku Susku. Uvidom u predmetnu za pretpostaviti je da se radi o zaostaloj protubrodskoj mini model P – 125 ili P – 150 sa istovjetnom količinom TNT-a kao i oznaka međutim predmetno mogu potvrditi isključivo službene osobe Ministarstva unutarnjih poslova koje su izviještene kao i Uprava za sigurnost plovidbe.

Previous articleVučić: Dok sam živ, neću u Hrvatsku na more
Next articleTko je dvojac protiv kojeg je riječki DORH podnio kaznenu prijavu zbog utaje poreza?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here