Home Vijesti VIDEO Iranska policija ubila još jednu djevojku jer se “usudila šetati ulicom...

VIDEO Iranska policija ubila još jednu djevojku jer se “usudila šetati ulicom bez hidžaba”!?

369
0

Iranske sigurnosne snage su nakon ubojstva MAhse Amini ubile još jednu djevojku, Hadis Najafi, 20-godišnjakinju koja je postala najnoviji simbol tragedije, izljeva tuge i prkosa koji karakterizira prosvjede diljem zemlje otkako su počeli 16. rujna.

Novinarka i zagovarateljica prava žena Masih Alinejad objavila je njezinu smrt 25. rujna, objavivši njezino ime i njezinu video snimku zajedno s detaljima njezine smrti: vlasti su je ustrijelile šest puta nakon što je svezala kosu i hrabro otišla u središte prosvjeda u Karaju.

Iranski prosvjednici pokazali su svoje neslaganje i bijes desetu noć zaredom nakon smrti mlade djevojke Mahse Amini, oglušivši se na upozorenje pravosuđa u nedjelju (25. rujna).

Uz prethodno upozorenje iranskog predsjednika u nedjelju, šef pravosuđa Gholamhosseing Mohseni Ejei u izjavi je naglasio potrebu za odlučnom akcijom bez ikakve tolerancije prema poticateljima nereda.

Nemiri su počeli 16. rujna nakon smrti Mahse Amini, a do sada su privedene stotine prosvjednika, uključujući novinare i aktiviste. Amini je privedena tri dana prije smrti jer je prekršila pravila koja zahtijevaju nošenje čvrsto stegnutog hidžaba i zabranu poderane i šarene odjeće.

Na društvenim mrežama raste broj snimaka u kojima je vidljiva podrška mladih ljudi za antiklerikalne prosvjede:

Previous articleUsvojila dječaka kojeg nitko nije htio: Nakon 27 godina saznala stravičnu vijest
Next articleMajka čula vrisak sina (2) i vidjela stravičan prizor: Lice mu kidala štetočina kojih je pun grad!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here