Home Mozaik VIDEO: Istraživač je snimao kako ga anakonda guta. Uslijedio je pravi pakao

VIDEO: Istraživač je snimao kako ga anakonda guta. Uslijedio je pravi pakao

159
0
1509490 untitled ls
1509490 untitled ls

Paul Rosoli neustrašivi je istraživač koji od svoje 16. godine istražuje tajanstvene i opasne amazonske prašume i džungle. Tijekom godina susretao se s raznim životinjskim vrstama, no posebnu pozornost posvetio je proučavanju poluvodenih vrsta zmija.

Njihovu snagu usporedio je s “zapregom konja” i tvrdi da zna jako puno o njima, kao i o ljudskom strahu od ovih divova među zmijama. Osim proučavanja zmija, Rosoli je odlučio provesti eksperiment koji bi promijenio percepciju ljudi o ovim životinjama. Njegova namjera da ga proguta živa zmija bila je dio odvažne avanture koju je planirao kako bi podržao očuvanje amazonske prašume i prikupio novac za tu svrhu. Sa svojim timom proveo je tjedne u potrazi za savršenim kandidatom za ovaj izazov, ističući da je to bio “najteži dio” eksperimenta.

“Morali smo dizajnirati odijelo koje može izdržati gnječenje. Anakonde se samo zahvate svojim ugrizom, zatim zgnječe, ubijajući svoj plijen prije nego što ga progutaju. Zatim smo se pobrinuli da mogu disati u slučaju da stvarno uspijem dobiti u anakondu smo stavili svinjsku krv izvana da me učini privlačnim, da mirišem kao plijen ove zmije,” rekao je o svojoj opremi.

Anakonda guta čovjeka

Rosoli je dopuzao do anakonde kako bi ona pomislila da je divlja svinja, a njoj je trebalo nekoliko sekundi da ga zgrabi.

“Ne mogu se pomaknuti. Prikliještila me na tlo. Zna da ne mogu pobjeći. Bit ću dobro, dok ne umrem”, rekao je timu koji je na monitoru vidio kako mu se puls ubrzava.

Rosoli se nije previše borio – nije mogao ni da je htio – a onda ga je anakonda zgrabila za glavu.

“Zadnje čega se sjećam bilo je da sam vidio zmijina usta otvorena točno na mom licu. Sve se zacrnilo i onda sam samo osjetio kako me uhvatio val, samo se omotao oko mene. Bio sam prikliješten više od sat vremena. Nisam mogao Vidite, nisam mogao čuti mnogo, a mogao sam samo javiti da sam živ, momci, treba mi pomoć.

Izvučen je na sigurno

“Puno smo pazili. Cilj eksperimenta bio je pokazati ljudima snagu ovih zmija čije stanište treba očuvati” – zaključio je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here