Home Najnovije VIDEO: Kosorica otvorila nedovršenu zgradu?

VIDEO: Kosorica otvorila nedovršenu zgradu?

2006
8

Nakon Kosoričinog današnjeg blitzkrieg-otvaranja zgrade Filozofskog i Učiteljskog fakulteta, novih objekata Sveučilišnog kampusa na Trsatu koji su se službeno trebali otvoriti u siječnju, pojavila se video snimka koja pokazuje kako se u najmanju ruku radi o još nedovršenom objektu. U anonimnom emailu poslanom našoj redakciji tvrdi se da su sredstva za ove objekte osigurana još davne 2004. godine, a oni su se umjesto 2-3 godine gradili gotovo dvostruko duže. Također se konstatira kako će studenti nažalost biti bez smještaja i bez knjižnice. Do danas su jedina dva objekta u funkciji na kampusu bili Akademija primijenjenih umjetnosti (smještena u staroj upravnoj zgradi vojarne) i Znanstveno-tehnologijski park, koji prema navodima iz anonimnog emaila, ipak djeluje puno bolje nego zgrada Filozofskoga.

Inače, u pratnji predsjednice Vlade bili su ministar znanosti, obrazovanja i športa prof. dr. sc. Radovan Fuchs, ministar gospodarstva Đuro Popijač, župan primorsko-goranski Zlatko Komadina, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i rektor riječkog sveučilišta Pero Lučin.

Otvarajući zgradu dvaju fakulteta, predsjednica Vlade Jadranka Kosor istaknula je kako je dovršetak ovog objekta izniman događaj ne samo za ovaj grad i županiju, već za cijelu Hrvatsku.
– Ovo je prava investicija, ulaganje u znanje i mlade ljude, ulaganje u našu budućnost i gospodarstvo, kazala je Kosor, dodavši kako se otvaranje zgrade poklopilo s zatvaranjem još tri poglavlja u sklopu hrvatskih pretpristupnih pregovora.
– Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju otvorit će se nevjerojatne mogućnosti za akademsku zajednicu i mlade stručnjake, zaključila je Kosor.

Previous articleZašto nismo dobili igralište, a bili smo dobri???
Next article72-godišnjak vozio autocestom Rijeka – Rupa u krivom smjeru

8 COMMENTS

 1. nazalost zgrada nije nedovrsena nego tako MORA izgledati (bar je meni tako receno).
  Naime, ovo vam je zadnji krik mode unutar gradjevine. Od 4 zida, 2 pustite gola a 2 ozbukate i pofarbate. Ocajno izgleda, meni se iskreno gadi al nazalost farbanje i “zavrsavanje” uopce nije predvidjeno.

 2. ANONIMAN mejl? Znači netko tko samo želi prigovarati, a nema što pametno za reći. To što neki zidovi i stropovi nisu ofarbani nikome ne smeta, barem ti ne ostane prljava majica ako se nasloniš na zid. I, da, video je posebno aktualan, od prije samo tri mjeseca… A onome tko je snimao, oči bodu kamere kakve ima svaka pošta, banka, čak i škola. Pa što onda, ako ne namjeravaš ništa krasti, razbijati, šarati ili što već, kamera te ne bi trebala uznemiravati. Snimke će se ionako pregledavati tek ako se nešto dogodi…

 3. Vjerojatno kao i svi svečano otvoreni objekti i ovaj ima još završnih radova ali video je star 3 mjeseca tako da baš ne ide u prilog članku.

 4. @ exstudentica – Da, istina da su takve priče plasirane, međutim, iskustvo je pokazalo da većinu toga što plasira goebbelsovska propagadna mašinerija s Rektorata su hrpa laži i obmana.

  @ još jedan student – Lijep pozdrav i sve najbolje povodom predstojećih blagdana svim djelatnicima Rektorata Sveučilišta u Rijeci uz pjesmu “Kao USKOK ti kružiš oko mene”!

  @ lolček – Bez brige, stanje prikazano na video nije se promijenilo… 😉

 5. kampus je jedna veeelika baza za pranje novca. studenti su u svemu tome najmanje bitni. bitnije je da zgrada ima zavjese koje se zatvaraju na gumb i da je postavljeno 230 kamera (inace, studenti su poznati po kriminalu i nasilju pa vidim potrebu za tim), ali cinjenica da NEMA KNJIZNICE, ili da se ne polaze paznja kvaliteti na ono sto se i kako poucava, da neki profesori dobivaju placu za citanje iz word dokumenata, a da student pada godinu ako je malo dulje bolestan, pa ga se dodatno za to kaznjava placanjem nepolozenih ECTS bodova – to nije bitno. bitno da su se kosorka, fuks, i pero poslikali.

 6. kako -ne kamere? pa znas li ti kolko se studenti sexaju, bit ce pun Net LIVE pornjava 😉 konacno se skrece paznja na nasu napacenu zemlju i onda turisti dolaze ko gljive posle kise ovamo!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here