Home Vijesti VIDEO: Maturanti u crnom bacali bengalke po Korzu!

VIDEO: Maturanti u crnom bacali bengalke po Korzu!

173
0
untitled design 665092dc2194b 970x970r
Screenshot TikTok

Jučerašnja snimka objavljena na TikToku prikazuje grupu maturanata kako bacaju bengalke u centru Rijeke, izazvavši burne reakcije i osude dijela javnosti. Maturanti, obučeni u crne majice, svojim su ponašanjem izazvali niz negativnih komentara, dok se mnogi građani pitaju zašto mladi ljudi biraju takav način proslave.

@radiorijeka Sretno svim maturantima 🥳 #rijeka #maturanti #korzo #norijada #radiorijeka #nijeradiosvestosvira #matura2024 #matura #maturanti2024 #norijada2024 #fiume #tiktokhrvatska #fypcroatia ♬ Motivational – Vioo Sound

Na TikToku se odmah nakon objave snimke pojavio niz komentara koji osuđuju ovakvo ponašanje. Među najčešćim kritikama su:

“Huligani”, “Pretjerujete stvarno! Pa čemu tako. Lijepo se proveselite na normalan način, a ne da od sebe radite budale”, “Grozno, na njima svijet ostaje?” i “Ovdje šeću majke s djecom, još će nekome baklja doletjeti u glavu”, neki su od komentara.

Ovi komentari jasno odražavaju zabrinutost i nezadovoljstvo građana Rijeke zbog ugrožavanja sigurnosti i neprimjerenog ponašanja mladih.

Posljedice Neodgovornog Ponašanja

Bacanje bengalki u javnim prostorima, posebno u užurbanim gradskim središtima, predstavlja ozbiljnu opasnost za prolaznike. Ovakvo ponašanje može rezultirati ozljedama i izazvati štetu na imovini, ali i narušiti opći osjećaj sigurnosti među građanima.

Poziv na Odgovornu Proslavu

Maturanti diljem Hrvatske svake godine obilježavaju završetak srednjoškolskog obrazovanja raznim proslavama. Iako je razumljivo da žele obilježiti ovaj važan trenutak u svom životu, važno je podsjetiti ih na odgovornost prema sebi i drugima. Organizirane i kontrolirane proslave mogu omogućiti mladima da se zabave, a da pritom ne ugroze sigurnost građana i ne naruše javni red i mir.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here