Home Vijesti VIDEO: Ovo je vojnik koji je na Badnjak pretukao Djeda Mraza

VIDEO: Ovo je vojnik koji je na Badnjak pretukao Djeda Mraza

147
0
Foto: Plus Portal

U OPĆINSKO državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu jutros je u devet sati na ispitivanje doveden 24-godišnji mladić, inače djelatna vojna osoba, koji je na Badnjak cipelario mladića odjevenog u Djeda Mraza, nanijevši mu teške ozljede.  

Ispitivanje je trajalo pola sata, osumnjičeni je ponovno odveden u pritvor, a općinski državni odvjetnik donijet će odluku o daljnjim radnjama, piše PlusPortal

Podsjetimo, Ministarstvo obrane potvrdilo je da je njihov djelatnik bio jedan od sudionika tučnjave u Slavonskom Brodu, u kojoj je pretučen mladić odjeven u Djeda Mraza. Policija je jučer objavila, vezano uz tučnjavu u subotu u Slavonskom Brodu, da su uhićene osobe u dobi od 20, 23, 20 i 22 godine.

Premda se nagađalo da je u tuči sudjelovao i hrvatski vojnik i premda se MORH oglasio odmah nakon događaja osuđujući takav postupak, sinoć su za Dnevnik Nove TV potvrdili da je uhićeni i ranije bio pod stegovnom mjerom.

“Prema podacima Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH vojniku za kojeg pitate izrečena je stegovna kazna i mjera 2021. godine. Također prema podacima dobivenim iz Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH od 2018. do danas navedeni vojnik četiri je puta dobio nagradni dopust.

Riječ je o djelatnoj vojnoj osobi i takvo ponašanje sukladno Zakonu o službi u Oružanim snagama RH predstavlja kršenje vojne stege.

Stegovni postupak je u nadležnosti Oružanih snaga RH i protiv navedene osobe provest će se sve radnje u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama RH vezane uz stegovni postupak i njegov daljnji status u službi. Kazneni postupak je u nadležnosti tijela s kojima surađuje Vojna policija”, priopćio je MORH.

Otac pretučenog mladića: Sve je počelo dijeljenjem bombona i kondoma

Otac pretučenog Djeda Mraza za HRT je ispričao što se, prema njegovoj verziji, dogodilo. “Ne mogu spavati kao roditelj, ja plačem, žena plače”, kaže Zlatko Ereiz iz Slavonskog Broda. “Iz kurtoazije je djevojkama davao bombone, dečkima kondome, radi šale”, kaže otac.

“To je trauma, za svakog roditelja i dijete. To je teško doživjeti. Suosjećam sa svim roditeljima koji su tako nešto pretrpjeli. Nemam kontakt napadača niti ga želim imati. Ne želim ga osuđivati, postoji sudstvo koje će odraditi svoje”, dodao je otac.

Pretučeni mladić kaže da mu je žao. “Nije bitno to sve što sam radio, to je palo u vodu, neće se više desiti i to je to”, kaže Kristijan Ereiz. “Žao mi je za sve što se desilo i ne znam više što bih više rekao. Ne bih htio da se ponovi. Stvarno se ne osjećam najbolje i to je to”, dodao je.

Previous articleProcurio nevjerojatan razlog zbog kojeg su Francuzi odbacili Benzemu
Next articleUmro je Bruno Petrali

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here