Home Mozaik (VIDEO) Snimke svakodnevice iz Pjongjanga izbezumile internet: “Grad izgleda spokojno, ali na...

(VIDEO) Snimke svakodnevice iz Pjongjanga izbezumile internet: “Grad izgleda spokojno, ali na jeziv način”

126
0
o 34200643 1280
o 34200643 1280

Sjeverna Koreja nije popularna turistička destinacija, što je dijelom rezultat strogih pravila ulaska i ponašanja u zemlji. Turisti ne smiju snimati zlonamjerne sadržaje ,kako ne bi prikazali zemlju i njene građane u negativnom svjetlu ili vrijeđali režim. Kritiziranje vlasti ili nepoštivanje lokalnih običaja može imati ozbiljne posljedice.

Nedavno je snimka turista iz Pjongjanga, glavnog grada Sjeverne Koreje, postala viralna na TikToku, privukavši skoro pet milijuna pregleda. Ova rijetka prilika za zaviriti u svakodnevni život stanovnika jednog od najzatvorenijih gradova na svijetu izazvala je mnoge reakcije i rasprave među korisnicima.

@skinnhandske People of Pyongyang, North Korea #northkorea #travel #traveltiktok #travelbucketlist ♬ Jacob and the Stone (Slowed) – Emile Mosseri & sped up + slowed

Snimka prikazuje svakodnevicu građana Pjongjanga, ali mnogi su primijetili da nešto nije kako bi se očekivalo od grada ove veličine. Komentatori su bili zatečeni nedostatkom prometnih gužvi i malim brojem pješaka na ulicama. Atmosfera je djelovala poprilično mirno, gotovo nestvarno za moderni grad.

Jedan od komentara glasio je: “Kao da je netko otvorio vremensku kapsulu. Disciplina je očita, ali čini se da nije prema njihovom izboru.” Drugi su dodali kako grad izgleda spokojno, ali na jeziv način. Arhitektura i odjeća stanovnika podsjećaju na razdoblje od prije 30 godina, što je dodatno pojačalo osjećaj da je vrijeme u Pjongjangu stalo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here