Home Mozaik Austrijanka šokirana cijenama u Rovinju: Ovoliko dođe Aperol Spritz, a tek kruh...

Austrijanka šokirana cijenama u Rovinju: Ovoliko dođe Aperol Spritz, a tek kruh i voda…

169
0
pexels markusspiske 128242
pexels markusspiske 128242

Austrijanka koja je došla u posjet Hrvatskoj nije mogla vjerovati svojim očima kada je vidjela račun u jednom restoranu u Rovinju. Samo za tri Aperol Spritza morala je platiti 36 eura, dok je ukupan račun iznosio 437 eura, prenosi Fenix-magazin.de pisanje austrijskog Kosma.

To znači da je cijena jednog Aperol Spritza, izuzetno osvježavajućeg, ali za pripremu dosta jednostavnog koktela čak 12 eura.

Visoke cijene za Aperol Spritz nedavno su izazvale ljutnju kupaca u Njemačkoj, pa čak i u najskupljem gradu te zemlje – Münchenu. Prema pisanju t-online.de, na primjer, Aperol Spritz košta “samo” 11,50 eura u luksuznoj trgovačkoj ulici Maximilianstrasse. Mnogima ipak preskupo – ali i dalje malo jeftinije nego u hrvatskom restoranu u Rovinju.

No, nije samo cijena Aperol Spritza visoka, austrijsku turistkinju su neugodno iznenadili i iznosi koje je morala platiti za “obične” narudžbe, poput kruha i vode. U spomenutom restoranu se košara s kruhom naplaćuje 6,50 eura, a boca mineralne vode od 0,75 litara čal 8,50 eura.

Turistkinja iz Beča je tako za tri boce vode i kruh morala platiti 38 eura, a tu su još bila i tri hrvatska piva za ukupno 24 eura. A prema pisanju Kosma, rovinjski restoran – unatoč paprenim cijenama – nije ni među najuglednijim restoranima u tom istarskom gradu.

Na Aperol Spritz, pivo, vodu i kruh je, dakle, otpalo ukupno 98 eura, a što se tiče glavnih jela, turisti iz su naručivali oradu i Black Angus odrezak za 52 eura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here