Home Vijesti VIDEO Sramotno propadanje povijesne riječke zgrade, stubište se koristi kao javni WC,...

VIDEO Sramotno propadanje povijesne riječke zgrade, stubište se koristi kao javni WC, stanari bespomoćni

180
1

Puno smo puta pisali o sramotnom odnosu lokalne izvršne vlasti i nekulturnih građana prema vlastitom gradu. Od sprejanja fasada do učestale devastacije dječjih parkova, Rijeka je već godinama meta najgoreg taloga vandalizma i divljaštva, na opću ravnodušnost institucija (policija, komunalno redarstvo, lokalna i državna vlast) i samih građana koji ovaj grad doživljavaju kao privremenu spavaonicu a ne kao svoju sredinu koju moraju čuvati i njegovati. Zadnji “biser” u nizu je slučaj palače Ploech u Rijeci, inače povijesne zgrade u samom centru grada koju je projektirao tršćanski arhitekt Giacomo Zammattio (koji je također projektirao zgradu Srednje talijanske škole u Rijeci).

Foto: Wikipedia

Jedan revoltirani građanin je tijekom jučerašnjeg dana posvetio poduži komentar na društvenim mrežama o sramotnom stanju u kojem se nalazi zgrada. Donosimo vam njegov izvorni komentar:

Previous articleBudimir Lončar: Putinov rat manje liči Hitlerovom, a više Miloševićevom
Next articleUkrajinska vojska: Izveli smo još jedan razoran napad

1 COMMENT

  1. takav nam je cijeli centar grada oronule zgrade, loše prometnice, automobili na trotoarima, nigdje parkova, prljavo i jadno sve, grad koji ima prekrasnu arhitekturu koju nitko ne održava i nikoga nije briga…žalosno…volim grad koji teče…parole bez iskrene ljubavi i odnosa prema gradu ne znače ništa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here