Home Vijesti VIDEO: Sredina siječnja, a u Gorskom kotaru ni centimetra snijega

VIDEO: Sredina siječnja, a u Gorskom kotaru ni centimetra snijega

1379
0

U Ravnoj Gori, Mrkopolju i Fužinama snijega ni u tragovima. Izletnici ipak uživaju. ‘Bio bi više red da je snijeg, pa bi se malo sanjkali. Vjerojatno su se lokalni stanovnici zaželjeli snijega’, rekao je Saša Krmpotić iz Rijeke. Ali Goranima je snijega preko glave. ‘Imamo stalno snijeg i već nam ga je dosta. Prvi koji je pao, bio je užasan. Za jedan dan je napadalo dva metra’, rekla je Josipa Mance iz Fužina.

Toplo vrijeme koristi se za sanaciju šteta od snijega. ‘Iskoristiti ću ovaj lijep dan i ovo lijepo vrijeme da obrežem grane koje su trule i koje su oštećene od zadnjega snijega’, rekao je Zdravko Brdar iz Vrata.

Na traktorima ralice su zamijenili plugovi. ‘Vrijeme je za skijanje, a mi moramo orati’, rekao je uz smijeh Tomislav Kezele. Na proljetnim temperaturama uživaju i srne.

Griju se srne, a griju se i Gorani na suncu. ‘Ušteda je na grijanju u svakom slučaju, jer inače treba jako puno drva tijekom siječnja’, rekla je Nataša Možgar Kauzlarić iz Ravne Gore.

Već krajem tjedna očekuje se zahladnjenje i snijeg, pa će žičare na goranskim skijalištima biti u funkciji. (dnevnik.hr)

Previous articleRijeka u četvrtak pod novim snijegom!
Next articleFacebook duel Persićke i Obersnela: Bivša pročelnica ‘popljuvala’ gradsku kulturnu politiku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here