Home Najnovije (VIDEO) Veliki uspjeh gradske uprave: Proradio touchscreen na riječkoj pametnoj stanici!

(VIDEO) Veliki uspjeh gradske uprave: Proradio touchscreen na riječkoj pametnoj stanici!

1762
0

Izvrsna vijest za Riječane! Mjesec i pol dana nakon postavljanja pametne autobusne stanice kod riječkog nebodera, touch screen na čekaonici konačno je proradio! Naime, prije mjesec dana gradonačelnik Obersnel svečano je otvorio dvije pametne autobusne stanice, šestomjesečni pilot-projekt Grada Rijeke u partnerstvu s kompanijom Ericsson Nikola Tesla, Hrvatskim Telekomom te gradskim tvrtkama Smart RI, Autotrolej i Rijeka promet.

Kako su se tada pohvalili, jedinstvenima ih čini kombinacija Ericssonove aplikacije Connected Traffic Cloud i HT-ovog koncepta pametne autobusne stanice, koji se nadopunjavaju i čine novu uslugu za krajnje korisnike. Putniku je na stanici putem displeja na raspolaganju pregled voznog reda i mape autobusnih stanica s trenutačnim pozicijama autobusa. Rješenje se temelji na tehnologiji Interneta stvari, a prikuplja podatke Autotroleja te prikaz s ukupno 12 gradskih kamera Rijeka prometa.

Gradonačelnik Vojko Obersnel nije mogao sakriti ponos na predstavljanju riječke pametne stanice (foto: rijeka.hr)

Jedini problem je što touch screen nije radio no profesionalci iz Grada Rijeke su i to riješili i sada, nepunih mjesec i pol nakon postavljanja pametnih stanica, touch screen konačno radi!

Inače, brojni dizajneri primijetili su nevjerojatnu sličnost grafičkog rješenja riječkih pametnih stanica s vizualnim identitetom portugalskog grada Porta, a gradske vlasti riječke pametne stanice predstavljene su kao prve u Hrvatskoj iako su iste već prije postavljene u Samoboru.

Da touch screen sada radi besprijekorno, možete se uvjeriti klikom na video u nastavku.

 

Previous articleFOTO: REBOOT INFOGAMER 2017
Next articleBijeli otputovali u Atenu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here