Home Sport (VIDEO) Velimir Zajec: ‘Jakirović je otimačina koja neće dobro završiti. Dinamo je...

(VIDEO) Velimir Zajec: ‘Jakirović je otimačina koja neće dobro završiti. Dinamo je mala anarhija’

398
0

Velimir Zajec, legenda hrvatskog i grčkog nogometa, u razgovoru za Dnevnik Nove TV komentirao je nerede u Ateni u kojima je izgubljen jedan ljudski život, ali i promjene u Dinamu.

Nakon što je 29-godišnji Michalis Katsouris ubijen u međusobnoj tučnjavi huligana AEK-a i Dinama uoči kvalifikacijske utakmice za Ligu prvaka, 102 člana BBB-a uhićena su i u zatvorima čekaju završetak istrage u Grčkoj.

“Žalosno je da su naši navijači došli ovamo, jer imali su zabranu dolaska na gostovanje. To je bila grupa mlađih, agresivnijih navijača koji su se htjeli dokazati. Ja ne vjerujem da su oni sto posto krivi, kriva je policija, naša i njihova, ali i zemlje kroz koje su prošli. Moglo se to spriječiti”, rekao je Zajec koji je usporedio navijačku kulturu u obje države:

“To je sličan temperament. Grci su malo agresivniji, mi smo ipak mirniji. Mi smo optuženi da smo huligani, a ustvari smo isti. Tu nema razlike”, rekao je Zajec, koji je ostavio dubok trag u Dinamu i Panathinaikosu.

Zajec se dotaknuo aktualnog stanja u Dinamu, a ono se svakako tiče promjene na klupi. Nakon ispadanja od AEK-a iz Lige prvaka, uprava je smijenila Igora Bišćana, za kojeg kaže da je najpošteniji čovjek, i ekspresno dovela Sergeja Jakirovića, na zgražanje uprave i navijača Rijeke.

Dinamova legenda ne slaže se s načinom na koji je to sve odrađeno:

“Mislim da bi bilo normalno da prvo razgovaraš s Rijekom, da pokušaš dobiti zeleno svjetlo za odlazak u drugi klub, a da se onda klubovi dogovore. To je otimačina koja ne može dobro završiti.”

Za Dinamovu upravu kazao je sljedeće:

“Dinamo je mala anarhija. Ne mogu reći da su veliki znalci nogometa. To se ne uči preko noći, a do znanja se ne može doći samo gledanjem utakmica. U svemu ne vidim potpis braće Mamić”, rekao je Zajec pa zaključio da stoji na raspolaganju klubu iz Maksimirske 128:

“Ja sam na dispoziciji.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here