Home Vijesti VIDEO: Vučić se na rođendanu sina ratnog zločinca Šešelja opijao uz četničke...

VIDEO: Vučić se na rođendanu sina ratnog zločinca Šešelja opijao uz četničke pjesme

165
0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio je na rođendanu sina osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

Društvenim mrežama širi se snimka koja prikazuje njih dvojicu u društvu uz pjesmu koja veliča četničkog vojvodu Pavla Đurišića.

Beogradski odvjetnik Čedomir Stojković objavio je snimku na Twitteru i napisao da je “sramota čovječanstva što se predsjednik Srbije napija zajedno sa zločincem Vojislavom šešeljem”. Njih dvojica su potpuno jednako, dodao je Stojković.

“To što se napija sa njim dok slušaju pjesmu koja slavi Pavla Đurišića, četnika čije su jedinice činile zločine tokom II svjetskog rata, a poslije on lično se udružio sa jedinicama NDH I konačno u operaciji Vajs 1943. se udružio sa nacističkim snagama radi napada na naše stanovništvo, je druga stvar, koju je mogao znati svako ko je htio. To što ta pjesma ima primitivni melos vojnih jedinica koje su činile genocid u Srebrenici je treća stvar”, tvitao je Stojković.

Međutim, uz sve navedeno, Stojković je jednu stvar izdvojio kao posebno sramotnu.

“Ali to što predsjednik Srbije vino drži kao da je pivo, a dok ga pije glavu krivi kao da je rakija, je posebna sramotna stvar koja svjedoči da ova sramota čovječanstva nije uspeo za 11 godina vlasti da stekne NI JEDAN manir, makar slučajno da ga pokupi od stranaca sa kojima se protiv njihove želje sastaje. Tužno”, napisao je Stojković na Twitteru.

Previous articleGoogle Street View snimio vozača kamiona u urnebesnoj situaciji
Next articleČistili kuću iz 1900-tih, a onda ih u podrumu čekao šok: Ono što su pronašli nije ih moglo više šokirati

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here