Home Vijesti Vjeroučitelj Miletić u Nedjeljom u 2: Ja sam veći ljevičar od svih...

Vjeroučitelj Miletić u Nedjeljom u 2: Ja sam veći ljevičar od svih SDP-ovaca!

1583
0

Marin Miletić, vjeroučitelj i novinar iz Rijeke, u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva” govorio je o radu s mladima te svojoj odluci da postane vjeroučitelj.
‘Ja sam dijete Domovinskog rata. Završio sam osnovnu školu, upisao salezijansku gimnaziju dok je rat bio na vrhuncu. Tate nije bilo doma, amama sama s nas troje. Puna kuća izbjeglica. A mama je teško mogla zadržati autoritet nadamnom, a narav mi je vrlo vrela. Išao sam na utakmice, učlanio se u Armadu. Bio sam življi’, rekao je Miletić.

Opisao je i prijeloman trenutak u svom životu nakon što se kao tinejdžer sukobio s jednim mladićem. ‘Ne razmišljaš o posljedicama. Živiš život punim plućima. Imao sam okršaj s jednim dečkom u gradu. Pogodio sam ga nezgodno s desnim krošeom i nažalost ga ozlijedio, izbio mu zub. Sve to sam ja zaboravio, ali očito nisu oni koji i nisu trebali zaboraviti’, izjavio je među ostalim Miletić.

‘Jedno sam vrijeme razmišljao hoću li biti svećenik, ali sam ipak odlučio upisao Teologiju i biti vjeroučitelj’, kazao je Miletić. ‘To je predobar poziv. Općenito mislim da sve što čovjek radi, ako radi s ljubavlju, da je to predivno. Ako čovjek nešto odrađuje, onda je to jako loše – i prema njemu samome i prema drugima. Ti drugi uvijek osjete kada vi nešto odrađujete. Djecu bi trebalo pitati kakav sam vjeroučitelj, ali znam da im se potpuno predajem. Imam 487 učenika na vjeronauku od 650 gimnazijalaca. Svi oni imaju moj broj mobitela i znaju da me mogu dobiti kada god to žele’, istaknuo je vjeroučitelj.

‘S djecom na satu pričamo o mnogo čemu – o odnosima, životu u obitelji.. Kroz otvorenost je lakše doprijeti do njihova srca. S njima imam prijateljski odnos, kao da sam njihov stariji brat’, dodaje.

Na pitanje kako se na njega odrazio skandal s vjeroučiteljem iz Zagreba koji je pozivao na ubijanje drugih ljudi, Miletić je rekao da mu je bilo loše. ‘Popio sam litru kamilice, ali mi je i dalje bilo loše. Isus u Bibliji kaže: Sablazni moraju doći, ali jao si ga onome po kojima dolaze’, navodi Miletić.

Na pitanje o ‘crvenoj Rijeci’, odgovorio je kako ga kao rođenog Riječana boli kad se gradu stavljaju takvi biljezi. ‘Najveći odaziv za mobilizaciju je bio u Rijeci pa u Istri. Zašto je jedna politička opcija toliko dugo na vlasti? Zato što se nitko nije pojavio dovoljno kvalitetan da ih promijeni pa imamo katastrofalan odaziv na izbore’, zaključio je.

Vezano uz kolumnu o Slobodanu Praljku nakon koje je prekinuo suradnju s Novim listom, Miletić tvrdi da o tome ne bi ni pisao da svi u Novom listu o tome nisu imali uniformirano mišljenje.

‘Ja sam veći ljevičar od svih SDP-ovaca u Hrvatskoj. Zašto? Zbog brige o siromašnima, migrantima, drugim narodnostima. No što znači desničar? Da volim Hrvatsku? Naravno da je volim. Svjestan sam svog naroda i identiteta, branitelja i prijatelja. Bio sam jedno vrijeme, kao mulac, ljut na Isusa jer su svi stariji dečki iz grupe išli braniti Domovinu. Ja sam imao 13, 14 godina pa nisam mogao’, rekao je Miletić.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here