Home Biznis Vlada i HFP prepuštaju Liburnia Riviera hotele Ostoji?

Vlada i HFP prepuštaju Liburnia Riviera hotele Ostoji?

163
0

Spor Vlade i SN holdinga o vlasništvu nad dionicama Liburnia Riviera hotela mogao bi se riješiti nagodbom kroz koju će SN holding postati većinski vlasnik opatijskog hotelijera, saznaje Slobodna Dalmacija iz dobro obaviještenog izvora bliskog pregovorima SN holdinga, HFP-a i Vlade.

Spor koji je nastao nakon što je Vlada prenijela dionice LRH na SN holding Darka Ostoje kao odštetu za bezvrijedne dionice dodijeljene u vrijeme kuponske privatizacije, da bi potom poništila prijenos nakon što je oporba napala Vladu zbog davanja prevrijedne imovine, koja prije toga nije ni procijenjena, tako bi epilog mogao dobiti izvansudskom nagodbom. Cijelu akciju prijenosa te poništenje prijenosa dionica vodio je tada tek imenovani ministar gospodarstva Damir Polančec, koji je danas uhićen zbog afere Podravka.

Osim SN holdinga i HFP-a te Vlade, dio nagodbe trebao bi biti i Grad Opatija, koji je vlasnik 25 posto dionica LRH i koji ima obvezu javne objave ponude za preuzimanje preostalih dionica.

Slobodna Dalmacija tvrdi da bi se u sklopu nagodbe država odrekla svih svojih dionica u korist SN holdinga, a SN holding bi se odrekao 25 posto dionica već dodijeljenih Opatiji, koja ne bi morala objaviti javnu ponudu za preuzimanje. Dio nagodbe bio bi i dug SN holdinga prema HFP-u, koji je s kamatama dosegao 160 milijuna kuna.

Previous articleKnjiževna večer u KUNS-u
Next articleCapelli o uhićenju Polančeca: I SDP treba očistiti u svom dvorištu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here