Home Mozaik Vlatka Pokos u Splitu vidjela ustaško U: Podnijet ću prijavu policiji, ovakvi...

Vlatka Pokos u Splitu vidjela ustaško U: Podnijet ću prijavu policiji, ovakvi simboli su zabranjeni u Hrvatskoj

282
0

Vlatka Pokos na Instagramu je objavila fotografiju broda u Splitu i kaže da će zbog oblika slova U koje se na brodu nalazi podnijeti kaznenu prijavu.

“Na splitskoj rivi nalaze se brojni štandovi, koji nude razne izlete brodom, a među njima i Udruga malih brodara Splita. Šokantno je vidjeti da se upravo na njihovom brodu nalazi zločinačko, ušato slovo U, pod čijom simbolikom su u Drugom svjetskom ratu u Hrvatskoj ubijene desetine tisuća ljudi.

Licemjerno pozivaju ljude imenom ‘4U’, što bi trebalo značiti ‘Za tebe/vas’, ali nije jasno uključuje li to crnce, Židove, Rome i sve one koji nisu čistokrvni Arijevci, poput onih koji su osmislili ovaj ‘divan’ marketinški potez?! Koji slavi upravo CRNU boju ustaških zločinaca na svom brodu”, započela je.

Podnijet će kaznenu prijavu, kaže

“Nadam se da će biti primjereno kažnjeni a ja ću osobno podnijeti kaznenu prijavu. Ovu ideologiju mogu si odnijeti iza brda, otkud je dogmizala. Split je simbol otpora fašizmu i ustašluku i ovo je nedopustivo. Koliko znam, u Hrvatskoj je zabranjeno promoviranje fašističkih, nacističkih i ustaških simbola pa molim odgovarajuće institucije da promptno reagiraju”, napisala je. (index)

Previous articleNavijači Hajduka postali članovi omražene Dinamove filijale, kasnije se hvalisali time
Next articleSarajevski Romeo i Julija dobit će spomenik u rodnom gradu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here