Mozaik

Voljen i Matej osvojili i Opatiju

Voljen i Matej osvojili i Opatiju

Nakon nezaboravne krčke mikovske večeri raspjevana je karavana stigla na Liburniju, na jednu od najljepših otvorenih scena na Mediteranu, opatijsku Ljetnu pozornicu. A Opatija je MIK dočekala na sebi svojstven način – ispunjenim gledalištem, srdačnim gostoprimstvom i lijepim riječima opatijskog gradonačelnika Ive Dujmića koji je potvrdio ono što Opatija i MIK imaju zajedno – neraskidivu vezu koju obilježava ljubav prema tradiciji i svom kraju. Naglasio je to i direktor festivala Andrej Baša koji je domaćina darivao umjetničkim djelom Saše Jantoleka, brodom “koji plovi i zna svoj put i za najvećih nevera, s jedinim ciljem – kako bi se vratio svojoj luci – svom kraju.”

Razlijevali su se opatijskom lukom zvuci 18 novih mikovskih skladbi, pljesak publike za svaku od njih, kao i smijeh kojeg su izazovali uvijek nadahnuti i posebni – Mario i Robert. U odrasloj, ali i u minijaturnoj varijanti.

Dok je komisija zbrajala glasove publike, na pozornici se odvijao revijalni dio u kojem su nastupale učenice OŠ Rikard Katalinić Jeretov Iva Mršić i Ana Kinkela koje je publika velikim pljeskom, kao i poznata mikovska imena: Duško Jeličić, Gina Picinić, Nina Fakin i Martina Majerle.

Vruća opatijska večer dodatno je postala užarenija kada je došao trenutak za proglašenje triju skladbi sa najvećim brojem glasova opatijske publike. Tako je treće mjesto sa 100 glasova osvojila skladba “Lipa pismo moja” (Mirjana Bobuš/Mirjana Bobuš/Robert Grubišić) u izvedbi Tamare Brusić i klape Tić, drugo mjesto osvojila je Martina Majerle sa skladbom “Na Trsatu” (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) sa 187 glasova, a prvo osvojili su Voljen Grbac i Matej Prpić sa skladbom “Mama fala ti” (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) koja je osvojila 202 glasa.

U ukupnom plasmanu, nakon četiri festivalske večeri vode Voljen Grbac i Matej Prpić sa skladbom “Mama fala ti” i sa 82 boda, druga je Martina Majerle sa skladbom “Na Trsatu” i sa 71 bodom dok su treći Tamara Brusić i klapa Tić sa skladbom “Lipa pismo moja” sa 70 bodova.

Nakon proglašenja i druženja mikovaca uz pjesmu i okrjepu, svi su pošli na zasluženi počinak jer već večeras MIK stupa ne scenu prekrasne Crekvine u Kastvu.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Maškarice danas ‘okupiraju’ Korzo

spFebruary 15, 2019

Koncert za Valentinovo u Zajcu: Poklonite buket najljepših ljubavnih pjesama

spFebruary 13, 2019

Nakon rasprodanih predstava u Šibeniku i Zagrebu Sextra Large stiže i u Rijeku!

spFebruary 12, 2019

Male maškare osvojit će Opatiju: Rekordan broj djece na 23. Dječjem karnevalskom korzu

spFebruary 11, 2019

EPK brojčanik već u kvaru?

spFebruary 8, 2019

Natječaj projekta INNOCULTOUR: Početak priče o uređenju Tunela

spFebruary 7, 2019

Dalibor Matanić snimao promotivni spot o Rijeci kao Europskoj prijestolnici kulture

spFebruary 6, 2019

Najviše nagrada „Suncokret ruralnog turizma 2018.“ u Primorsko-goranskoj županiji

spFebruary 6, 2019

Izgubljeni u prijevodu: Luka različitosti ili grad ronilaca!?

spFebruary 4, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.