Home Biznis Volkswagen želi prestići Teslu, objavili i kada

Volkswagen želi prestići Teslu, objavili i kada

383
0

Volkswagen želi prestići Tesla Motors i postati najveći proizvođač električnih vozila na svijetu.

Svima je jasno kako se Volkswagen nakon Dieselgate afere okrenuo električnoj energiji i uložio milijarde u nove tehnologije. Sada to javno pokazuje predstavljajući se kao najbrže rastući proizvođač električnih vozila. Obistini li se njihov strateški plan, uskoro bi mogli postati i najveći svjetski proizvođač EV-ova. Jedini konkurent je Tesla Motors, a tu kompaniju planiraju preteći do 2025. godine. Hrabro, s obzirom na to da je prošle godine udio EV-a u prodaji Volkswagena iznosio tek 3%.

A pet godina očekuju novi veliki doseg, a to je 50-postotni udio električnih vozila u prodaji. Nadalje, 2040. godine većina proizvodnje će biti električna, a potpuna klimatska neutralnost trebala bi se postići 2050. godine

“Postavili smo si strateški cilj da postanemo svjetski lider na tržištu električnih vozila – i na dobrom smo putu. Sada postavljamo parametre”, izjavio je rezervirano Herbert Diess, izvršni direktor VW koncerna.
Elektrifikacijom će Volkswagen značajno pojednostaviti svoj proizvodni asortiman. Sve platforme za konvencionalne modele će se s vremenom ukinuti, dok će cjelokupni električni portfolio koristiti jednu platformu. Pretpostavlja se da će ta prilagodljiva platforma (Scalable Systems Platform -SSP) debitirati novim Audijem A8 oko 2026. godine.

Volkswagenova električna ofenziva uključuje i vlastiti razvoj baterija, koje će omogućiti upola manje troškove proizvodnje. Zanimljivo, proizvodnja baterija bit će locirana u šest europskih pogona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here