Home Vijesti Vozači mercedesa pretjerali s brzinom i alkoholom!

Vozači mercedesa pretjerali s brzinom i alkoholom!

195
0

Prometna policija i ovog je vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te zabilježila sveukupno 268 prometnih prekršaja.

Najveći broj evidentiranih prekršaja odnosi se na prekoračenja brzine – ukupno 56 prekršaja, zatim je 48 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te sedam prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Osim toga, zabilježeno je 15 prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava upravljanja, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 123 različita prometna prekršaja.

Najveća brzina od 174 km/h izmjerena je 4. rujna oko 10.50 sati u blizini vijadukta Osojnik, gdje je vozač osobnog vozila marke Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka upravljao vozilom krećući se u smjeru Zagreba navedenom brzinom, iako je na toj dionici ograničenje brzine 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 1,92 g/kg izmjerena je u noći 3. rujna 38-godišnjaku, kojeg je policija zaustavila u Krešimirovoj ulici u Rijeci. Utvrđeno je kako osim što je pod utjecajem alkohola, osobnim vozilom marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka upravlja prije stjecanja prava, odnosno bez položenog vozačkog ispita.

Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan je u službenim prostorijama policije te se protiv njega podnosi optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Osim spomenutog 38-godišnjaka i svi ostali počinitelji prekršaja u prometu bit će sankcionirani sukladno zakonskim odredbama.

Inače, u ovom razdoblju dogodile su se 22 prometne nesreće, u kojima su dvije osobe teško i dvije su osobe lakše ozlijeđene.

Previous articleZvijezde Milana i Intera skoro su se potukle. Rebićeva reakcija na to postala je hit (VIDEO)
Next articleKaos na Eurobasketu: Izbornik nasrnuo na suce, Turci prijete napuštanjem turnira!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here