Home Vijesti Vozio s 1,96 promila pa pokosio 2 stabla na nogostupu

Vozio s 1,96 promila pa pokosio 2 stabla na nogostupu

173
0
lisi

Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 128 prometnih prekršaja.

Najviše je prekršaja prekoračenja brzine – 31, nekorištenja sigurnosnog pojasa – 17, vožnje pod utjecajem alkohola – šest te dva prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Zabilježeno je i šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom te još 63 različita prometna prekršaja.

Najveća brzina od 196 km/h zabilježena je 1. listopada oko 9 sati kod čvora Vrbovsko. Vozač osobnog vozila, zagrebačkih registracijskih oznaka kretao se navedenom brzinom u smjeru Zagreba, iako je na toj dionici ograničenje brzine 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 1,96 g/kg izmjerena 30. rujna oko 18.15 sati u Novom Vinodolskom, 25-godišnjem vozaču osobnog vozila, riječkih registracijskih oznaka. Spomenuti je prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, udario u povišeni betonski rubnik, a zatim se popeo na nogostup gdje je iz korijena porušio dva stabla, a treće je oštetio.

Nakon toga uklonio je stabla i vozilo te napustio mjesto događaja, a da o prometnoj nesreći nije obavijestio policiju. Oko sat vremena kasnije vratio se na mjesto prometne nesreće, gdje je alkotestiran, a potom i zadržan u službenim prostorijama policije.

25-godišnji vozač sumnjiči se za počinjenje tri prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama: vožnja pod utjecajem alkohola, nepropisno kretanje kolnikom i bijeg s mjesta prometne nesreće. Policija protiv njega podnosi optužni prijedlog kojim se nadležnom općinskom sudu predlaže izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od najmanje 1.870 eura i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od šest mjeseci.

Osim ove dvojice vozača, i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 25 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teško, a četiri su osobe lakše ozlijeđene.

Previous articlePrije spavanja stavite ovo u svoju WC školjku, poklopite i pustite da djeluje…
Next articleVIDEO: Objavljena snimka Modrića iz tunela, izgleda jako utučeno

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here