Home Vijesti Vučić dao ultimatum NATO-u, vojnici KFOR-a stigli na granicu Srbije i Kosova!

Vučić dao ultimatum NATO-u, vojnici KFOR-a stigli na granicu Srbije i Kosova!

904
0

Skoro tjedan dana od kosovske zabrane srpskih tablica za vozila koja ulaze na Kosovo, na što su kosovski Srbi reagirali blokadom graničnih prijelaza, srpski predsjednik Aleksandar Vučić uputio je ultimatum – ali ne Prištini, nego NATO-u.

‘Čekat ćemo NATO da reagira, tek ako to ne uradi u roku od 24 sata, Srbija će reagirati jer neće dozvoliti pogrom Srba na Kosovu i Metohiji’ , poručio je dramatično Vučić u nedjelju navečer u televizijskom gostovanju na srpskom TV Pink, gdje je čest gost.

Dodao je da je ovaj ultimatum već prenio generalnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu, da je vojska Srbije podigla borbenu spremnost te da zasad nije ušla na teritorij Kosova i Metohije, prenosi Nova.rs.

U međuvremenu vojnici KFOR-a pojavili su se prije sat vremena u blizini graničnog prijelaza Jarinje gde su već osam dana stacionirani pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije.

U pitanju su američki, poljski i kanadski vojnici u okviru misije Kfora na KiM, piše Kosovo online.

Ne zna se još da li su na Jarinje stigli kako bi zamijenili kosovske specijalce i da li ovo znači da će se oklopna kosovska policija povuči.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here