Home Mozaik Vučić: Istarska Malvazija je odvratno vino, nitko to ne može piti!

Vučić: Istarska Malvazija je odvratno vino, nitko to ne može piti!

3784
3

Istarska Malvazija je loše je vino koje ništa ne valja, a Srbija proizvodi puno bolja vina, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu emitiranom u petak u kojem se pravdao zbog suradnje s Vojislavom Šešeljem i ustvrdio kako se od tada promijenio.

“Malvazija je odvratna i nitko ga ne može piti, kazao je Vučić za sarajevsku komercijalnu televiziju Face u intervjuu snimljenom ranije ovaj tjedan, kada je osobno u BiH donio donaciju od 10 tisuća doza cjepiva protiv covida-19.

Svoje uvrede na račun čuvenog istarskog vina Vučić je izrekao bez posebnog povoda u intervjuu emitiranom u petak u kojemu je bio suočen s puno ozbiljnijim pitanjima, od kojih je jedno bilo je li on pucao na Sarajevo.

Pitanje je potaknuto snimkama opsade glavnog grada BiH na kojima je dokumentirano da je Vučić bio u okolici sa svojim tadašnjim stranačkim šefom i četničkim vojvodom osuđenim zbog ratnih zločina Vojislavom Šešeljem.

Malvazija se ničim izazvana pojavila kao tema u intervjuu kao Vučićev pokušaj da time ilustrira tvrdnju da Srbi ne cijene dovoljno ono što sami imaju, pa tako bezrazložno, zbog sentimenata piju loša vina, kakvim je okvalificirao čuveno istarsko vino, iako su im, po njegovoj ocjeni, na raspolaganju puno bolja vina koja sami proizvode, no ne cijene ih.

3 COMMENTS

  1. to mu je vjerojatno krivo došapnula predsjednica Ana Bernardić Hrvatica kojoj je otac iz Krka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here